Iisaak I Angelos meets Petteri Tuohinen

Toinen aurinkolomamme aamu Illyriassa, 200 000 betonibunkkerin Länsi-Baltiassa (huh, nyt meni kaksi kirjaa sekaisin, Johannes Angelos ja Krossin Uppiniskaisuuden kronikka, pitää olla -Balkanilla), avautuu yhtä sateisena kuin ensimmäisen ilta painui mailleen, vain ukkonen on hetkeksi vaiennut. +12C. Keskeneräisen lomaslummimme rakennustyöt alkavat niinkuin I pääsiäispäivänäkin, klo 07:00 (GMT + 1, DST).

Kun Birger Jaarli (laiva Tukholman satamassa ja/tai muinoinen ristiretkeläinen) alisti Suomea, Aleksios V seuraajineen tuli toisaalla perin juurin petetyksi. Otto IV ja Bonifatius I antoivat Mika Waltarille aiheen pariinkin kirjaan, joista Pettei Tuohinen (HS) nyt jatkaa.

Sama mies on Petteri, joka on ollut Sontasiionin* kirjeenvaihtajana niin Brysselissä kuin Pekingissäkin (Liikanen, Stor, Rehn, Juncker ja Xi), nimeää kansanäänestyksensä vääryyvellä ja viekkauvella voittaneen Turkin ja Tattarin presidendin sulttaaniksi ja kas: se on siinä. No honey!

*Se varsinainen Sontasiion 1.0, jonka nimi kirjoitettiin samalla kirjasintyylillä kuin Petterin tuntemattomamman stadin (Remu Aaltonen) versio ”Sontasiion 2.0”, lopetettiin viikko sitten, kts myös

http://www.lapinkansa.fi/vapaalla/edellakavijan-perinto-pohjolan-sanomat-jaa-rakkaana-lappilaisten-muistoihin-15987975

 

Tuohisen mukaan Turkki valitsi paskakortin eikä pääse täyttämään Magna cartan (1225) oikeaan suuntaan ohjaaman Brexit-UK:n hylkäämien Brysselin ydinpöytien tyhjää tilaa.

Voi olla, että näin ei käy kuin Petteri korteistaan katsoo. Voi olla, että v 2042 Euroopan osia ovat myös Ukraina, Länsi-Venäjä ja Suur-Israel ja pohjoiseen Suomeen on perustettu uusi maailman suurin kaupunki. Nykyisten Oulun, Tornion ja Rovaniemen ympärille. Vain Pelkosenniemi, herrojen K. ja Kauniainen jatkavat sitkeästi omina kuntinaan ja Illyria piileksii edelleen 200 000 betonibunkkerinsa takana. Ne rakennettiin aikana, jolloin viidestä lapsestani kolme oli jo syntynyt ja minä jo olin lääkäri, en tuomari.

Toinen HS-toimittaja, Heikki Aittokoski, ei ennusta vaan toteaa: ”Maantieteelle emme vieläkään voi mitään ja lättiäinen V. Putin tulee tämän heinäkuun helteissä Sauli Niinistön johtamaan RU-suurruhtinaskuntaan vilpoisella tavallaan (kallis kello oikeassa ranteessaan) sanomaan ääneen:

Karjalan asia on meidänkin asiamme

(kts myös Katja Kettu: ”Yöperhonen” – Vovan tarina)

Kolmas HS-toimittaja, Mikko-Pekka Heikkinen (Kainuu) ei ole pekkaa pahempi: koska luonnonsuojelijat (vihr) ovat vaatineet biisoneita porojen tilalle Lappin alkuperäisluontoa pelastamaan, kirjoittaa Kainuun mies kirjassaan ”Poromafia”, että näin myös käy. Toisessa kirjassaan (Terveiset Kutturasta) hän kuvaa CSV:n voitonparaatin Senaatintorilla. (CSV = saamelaisten taistelujärjestö, per. 1971, Inarin maja, mukana Näkkäläjärvi ja mie).

*

Toivon hartaasti, että edes yhtenä aurinkolomamme päivistä ei sataisi, mutta jos niin ei käy, me ennenpitkää siirrymme katsomaan vapaisiin Länsi-Balkanin valtakuntiin, mitä siellä sai aikaan keisari, joka nimesi hevosensa seuraajakseen (Dubrovnik, Split).

Olen EU:n pohjoisimman poliittisen mandaatin haltija, äänestäjien jälleen viikko sitten asemaani valtuuttama.

Siltä mandaatilta käsin olen kahdettatoista vuotta Balkanin asialla ja muistutan, että Konstanttinopolin hävityksen (aD 1202) aikaan Turkki jo oli osa Balkania, ei Aasiaa. Sitä porttia Erdogan (lausutaan: ɾeˈd͡ʒep tajˈjip ˈæɾdo.an) vartioi, josta Paavalikin kävi läpi kirjoittamaan kirjeitään. Niistä eräässä todetaan, ettei homolla saati naisella ole asiaa Turun arkkipiispan työhuoneen käskynhaltijan korkeaan asemaan (Rothovius & al). Onneksi nykyisin Suomen arkkipiispoilla on vaimonsa.

Ehkä Saulus oli väärässä, ehkä ei, mutta itse teen kaikkeni, että KOKO BALKAN mahdollisimman pian on osa EU:a, ei osa Xi´n ja Intian diktaattorien Itäistä Valtakuntaa (Kiina muuten tarkoittaa suomeksi Keskinen/Keskustan (r.p.) Valtakunta, kts myös Taru sormusten herrasta, I-III).

Tämä ei ole kanta läntisen armeijaa vailla olevan sotilasliitto NATOn ja Suomen suhteisiin – eikä erityisestikään ota kantaa Ruotsin asiaan, som inte är vår.

*

Kuva (-aLii-) Palestiinalaisia lapsia Betlehemissä, muurin juurella – nyt jo ehkä itsemurhapomminsa räjäyttäneitä tai pakolaisina Ounasrinteen VOK:ssa (Vastaanottokeskus, piikki Perussuomalaisten lappilaisessa lihassa)