Valehtelevia fossiileja – Gallian Idiots

Nollakeli, kotikadun sohjo on kuitenkin jäätynyt perunapelloksi eikä postin ole helppo tulla laatikkoon. Eipä se ole tullutkaan, sitten. Mutta aamukone Vantaalle meni – etuajassa.

Charles-Louis de Secondat, La Bréden ja Montesquieun paroni, liki 300 vuotta sitten kuollut, kirjoitti jääviydestä:

”Jos säädät lakia et voi olla päättämässä sen soveltamisesta saati valvoa soveltamisen oikeudenmukaisuutta”.

Suomessa yli 150 lainsäätäjää 200:sta pyrkii kuitenkin päättämään säätämiensä lakien soveltamisesta. Parlamentaarikot paikallispoliitikkoina ja kuntiensa tarkastuslautakunnissa.

Palmusunnuntaina on vaali, kun Mestari ratsasti kansan hurratessa aasilla Jerusalemin kunnanvaltuuston reviirille.

Tämän asiaintilan kansa kuittaa käymällä 60%:sti äänestämässä näitä senaattoreja ja kongressimiehiä miettimään uimahallin paikkaa ja päiväkodin kosteusvaurion korjaamista. Tämä siis Euroopan Kiinassa (Suomi), jossa Kiinan keisari vaimoineen oli viime yön ja on vielä ensi yönkin. Mopsin vieraana.

Kun olen liki aina vähän eri mieltä, matkustan tänään iltakoneella flaamia ja flanderia keskenään puhuvaan Benelux-maahan, jossa lääkäri saa tappaa potilaansa tämän niin halutessa.

Siitäkin on tämä Suomen kansa 70%:sti samaa mieltä: ”Hautaan vaan, pyörimään”. Siis samaa mieltä kuin senaattorin oikeudesta päättää säätämänsä lain toteutuksesta ja toteutuksen valvomiseta eli olla kolme valtiomahtia samassa ihmisessä.

Montesquieu piti vallan keskittymistä pahimpana kansalaisten vapautta uhkaavana asiana

Aamun päivityksen otsikot ovat kahden Gallin vaalikeskustelusta maassa, jonka uumenissa tuo alussa mainittu liki 300 vuotta sitten kuollut filosofi arkussaan pyörii, kuten sitä tavataan sanoa kun demokratian pyhimpiä peruskiviä murskaillaan.

Macron (38v) on Le Penin (naisen ikää ei Ranskassa kysytä) kanssa hakemassa kansalta valtuutusta Ranskan Mme Pompidou´ksi ja de Gaulleksi ja sanoo suorassa tv-lähetyksessä Madamelle ”Isäs on!”. Madame vastaa: ”Ite oot fossiili”.

Lisää asiasta Asterix- ja Tintti-sarjakuvakirjoissa.

Palaan tänään alkavalta Waterloon (se Euroviisuvoittaja, Abba) matkaltani ennenkuin loput 30-40% kansasta (26% äänesti Prismassa, kesk, ennakkoon) päättää, pääsevätkö nuo yli 150 / 200:sta kansanedustajasta soveltamaan ja valvomaan sote:a, josta he päättävät kohdakkoin. Jos päättävät.

Itsekin käyn äänestämässä, jos vain matkoiltani kotiin selviän.

Ketä?

Se on niitä harvoja asioita, jotka ovat koko elämäni pysyneet salassa. Kaikkien kymmenien äänestyskertojeni ajan. Silloinkin, kun valinnan kohteena olivat henkilöt Urpilainen ja Rinne (Pohjanmaalla jokin aika sitten).

30-40% Suomen kansasta ei aio ottaa kantaa eutanasiaan, päiväkodin homehtuneisuuteen tai Rovaniemen uimahallin sijaintiin.

Tuosta uimahallista vielä sen verran, että kävin oikein katsomassa. Sekä Ounasvaaralla että Ratantaustassa on parhaillaan uimahallit ja molemmat ovat avoinna liki vuoden jokaisena päivänä.

Käydessäni kummankin hallin veden pinta oli rikkumattoman tyyni mutta saunat olivat lämpiminä.

60% äänioikeutensa 111 vuotta sitten tasa-arvoisena saamasta Suomen kansasta aikoo ottaa kantaa. Äänestää. Valehtelevista fossiileista. C´est Moi! (suomeksi: S´oon moro!”)

Kuva (Antti Liikkanen): Tricolor Ranskan presidentin, Suomen demokratian ja Montesquieun haudalla liehuu ylpeänä lounatuulen lämmössä. Sen alla vallan kaiteesta pitävät kiinni nuorimmat lapseni Tapi ja Öti. Tricolor ei ole keltainen siksi, että tässä tivolissa pientä kansaa silmään pissittäisiin. Ei edes Rovaniemen seurakunnan kirkkoneuvostossa; äänin 8-3. Tasa-arvoisesti.