tripadvisor

-13,8C:ssa syntyy teräshanki eli Pappa-Tunturilla voi mennä jäälle tähtien ja uudenkuun paisteessa, revontulten maassa, tai korven siimekseen. Aamukone, jolla iltamyöhään tulin, kuuluu palaavan yhtä ajoissa kuin etelästä tuli etelään, jonne itse seuraan vasta viikon päästä.

Elämämme on matka” tapaa pappi saarnastuolissaan sanoa ennenkuin siunaa sitten kaikki parisuhteensa rekisteröineet esirukouksin. Matka, jota ajan hammas syö.

Parin-kolmen  vuoden ajan olen lasteni innostamana kertonut matkoilla kohtaamistani asioista tripadvisor– ja booking.com-sivuilla. Siitä on se hyöty, että muut matkailijat voivat vähän miettiä, mihin kannattaa tai uskaltaa mennä katsomaan, nukkumaan tai nauttimaan. Jos rahaa on, niin mihin se riittää?

Tällaisia matkakohteiden ruoan, sängyn ja hinnan arviointisivuja on nettitaivaassa aika paljon, mutta minä nyt olen noihin kahteen päätynyt. Lisäksi Airbnb tapaa jälkikäteen kysäistä, miten viihdyin.

Kun pappi saarnassaan lopulta pääsee asiaan (synti, armo & lunastus), metaforat eli vertauskuvat haalistuvat.

Minun mielikuvianne savustava asiani on, että tänään avataan Prismassa (jne) tripadvisor 2.0 ja neljä miljoonaa suomalaista pääsee arvoimaan lähipäättäjä-ehdokkaita. Toimitus kestää jonotuksen lisäksi jonkun sekuntin ja pitää sisällään vain yhden (so 1-3) numeron, joka piirretään kynällä, joka on vanerisessa kopissa jossa on listat, joista sopii valita.

Enpä lähde tästä toimituksesta tripadvisor-neuvoa jakamaan, mutta toteanpahan vaan, että viimeistään palmusunnuntaina tuo numero olisi hyvä käydä piirustamassa. Voi sinne Donald Duckin, Tuskin tai Trumpinkin kuvan piirustaa, mutta sitten on arvosana HYL ( = armeijakielellä Hyvä / Yllättävän Loistava).

Eilen matkoilta tultuani arvioin kaksi asiaa tripadvisor-sivuille.

Ääneni tripadvisor2.0:ssa piirustan Ounasvaaran koululla 9.3. n klo 11 (DST,  Creenwich + 2)

Toinen illalla arvioimistani on Katajanokan Kasinon Korsu-kabinetti, toinen Helsingin Aseman pekoni-hodari. Molemmat saivat viisi tähteä, joten ei kun kokeilemaan: Bon Voyage, niinkuin ranskalainen sanoo päästessään  turististaan viimein irti. Rahat ensin joko viehkolla vai viekkauvella kävijältä kerättyään.

Kuva (Antti Liikkanen) ”Septetti” @ Berggasse 11 (A), ”Missä pihvi?”