Sonoran Uni

Weather Forecastin ja YLE-tv1-uutisten lupaamaa lumisadetta ei ole tullut, mutta suven puolella sentään ollaan, kun turhaan käyn kesäajassa hakemassa lehteä laatikolta. Tikka hakkaa vaihteeksi puuta, ei kotikatuvalotolpan peltistä ja äänekästä hattulevyä.

Siltäkin on seksi hakusessa.

Lapsuudessa pahimpaan ryssänvihaan kuunneltiin Finlands Rundradion – ASA-radiosta kenraaliluutnantti T.J.A. Heikkilän, Sonoran uni,  ja Cox´in kuunnelmien kätkettyjen russofobisten viestien muodossa, jos ei sitten Kalle Kustaa Korkin ja Pekka Lipposen (prinssieversti Rantasalmelta) seikkailujen saloja tulkiten.

Pirskeles.

Heti kuunneltiin siis,  kun se ikä oli ohi, jolloin ”tämä poikaa lähtee nyt paskalle”-Markussetä ei enää kelvannut. Eikä kaurapuuro.

Kun männä viikolla Pekka Vennamon perinnöstä viimeinenkin niitti revittiin irti ja Suomen Postilaitoksen perijä (Posti & Tele) muuttui Teliaksi (SE) kaikessa hiljaisuudessa Soneran hautajaisissa, näitä asioita oli pakko miettiä.

Veikko Vennamon pojan aika on ohi, Timo Soini kadotti Halla-ahon suolla siitä viimeisetkin sekunnit (3600 kpl) viimeistään viime yönä klo 03. Kun se kello olikin neljä, DST (Daylight Saving Time, GMT + 2).

ISIS, Trump ja Brexit ovat nekin katoamassa kumpujen yöhön, jonne taitavat myös upota Diplomi-insinöörien SOTE ja Le Pen, Brexit-puolueen viimeisen UKIP-kansanedustajan mandaatin loputtua eilen britti-äänestäjien ynseyteen. ”Skotternas sak är vår”

Mitä meille jää? Tai siis minulle – ei kai tässä muita pidä uhata tai muille mitään luvata, vaikka vaalitkin ovat tulossa.

Rovaniemellä, meän ”Narrien laivassa”, taistellaan uimahallista ja sen ”juttelijoiden taivaasta” (Heikki Aittokoski, HS) eli saunasta, vaikka tilinpäätös tapansa mukaan oli puolenkymmentä miljoonaa plussalla ja 345 000 000€ ovat käytettyinä kiinalaisomisteisten palvelutuottajien piikkiin tai Prisman kassaan kannettuina. Lidl´kin leikkaa oman siivunsa auf deutsch.

Olemme aivan ilmeisesti palaamassa normaaliin, joka tarkoittaa STT:n palaamista YLE:n JSN-uutisten palveluntuottajaksi ja kesän lähestymistä. Ehkä se Attekin saa kenkää kuin Reporadion sotamajuri evp aikanaan.

Seilataan me ensi kesänäkin Itämeren yli Oihonnalla (SHO) tai sen perillisellä, syöpäistään Saksassa kunnon Brat- eli Curry-Wurstit, tullaan takaisin kuin ”Kuningas lähtee Ranskasta” ja ryhdytään 70-vuotiaan kesäloman jälkeen seuraavaan työtalveen, 56%:n verokannan motivoimana.

Mikään ei ole helpompaa kuin tulevaisuuden ennustaminen ja menneisyyden muistelu. Haekee haetar soi taas illalla Lauantain toivotuissa.

Ainakaan silloin kun ennuste ja tulevaisuus kohtaavat. Siis päntiönään.

Tänään on sellainen ajanjaksojen kohtaamisen päivä, kun suomalaiset ajavat kovaa italialaisten ja saksalaisten autoilla Australiassa ja saamelaiset juhlivat Marianpäivää Hetan raitilla kunnanjohtajaansa ees-taas vaihdellen. Mäkinen, kuten muistetaan, voitti sen ainoan ja oikean autokilpailun ja Onni Vilkas Mersullaan oli hyvä perässäkaahaaja. Sen ajan Bottas ja Räikkönen, Monte Carlon sankarit.

Kuva (Ukko Liikkanen): ”Ugandalaista lottoa lapsuuden ajan tippaus-veikkauspelin säännöin

Livepool voitti jo silloin:

You´ll never walk alone