Old Man River

Nollakeli, vaikka vielä toissapäivänä lupasi ”äly”värkin weatherfrecast ”crusted snow”.

Poikkesin illalla Korundisalissamme kamarikonsertissa, jossa d´Artagnen näköinen ranskalainen (Gallois) söi satojen naisten sydämet mennen tullen Haydn´ia, Devienne´a ja Mozartia soittaessaan.

Lisäksi hänen mustankultaisen ihmekeppinsä** (Querflöte) alkupäässä oli 25 karaatin aito timantti.

Paikalla konsertissa oli myös nuori, hoikka ja kaunis nainen, Tiina Osara.

Hän maalasi Jaques Desbrière´n Sinfonian (2005) säestyksellä 2×3 metrin kankaan ”tukkoon”, niinkuin minä tapaan sanoa asioista, joita en oikein ymmärrä.

Jaques-säveltäjä itse, 92-vuotias valkotukka, oli paikalla varsin pirtsakkana kuin Athos, Aramis ja Porthos konsanaan. Tai Ranskan viimeinen kuningas, Orleans´n Ludvig Philip Muoniossa. Puolikko-Erkin, ainoan Suomessa koskaan syntyneen kunikaallisen isä.

Konsertin väliajalla 40 vuoden takainen teräväkielinen työkaverini katsoi minua pitkään tupakalta tullessani ja heläytti: ”Siehä Antti kävelet ko vanha ukko!”

Meinasin vastata jotain leveästä perästä, mutta annoin olla.

En elämässäni ole kuullut elävänä niin hyvää huilunsoittoa kuin eilen. En silloinkaan, kun itse Kouvolan Musiikkiopiston työnäytekonsertissa (matinea) soitin hopea-Armstrong-huilullani P.J. Hannikaisen Menuetin tai Lappeenrannan Kesäyliopiston keväisissä avajaisissa ”Kuolleet lehdet” ranskaksi: Les Feuilles Mortes.

Etelä-Saimaa 7.6. 1964: ”Tilaisuuden nuorten naisten sydämen vei Antti Liikkanen esittämällä huilullaan Kuolleet lehdet”. Käykääpä katsomassa fb-sivuiltani profiilikuvani!

https://www.facebook.com/tintti46

Nat King Colekaan ei olisi silloin minulle mitään voinut, 17-vuotiaalle nuorukaiselle, kukkia hiuksissaan. Pellavainen, kihara, päältä pitkä tukka.

Että ”vanha ukko”, perskeles!?!

Kuva (Antti Liikkanen): Skånelainen ”musta keppi**, jonka päässä on 25 karaatin timantti”: maailmaan phalloksia (”Turning Torso”, Malmö) mahtuu, ja vanhoja, potenssinsa kadottaneita arkkitehteja laulamassa jyhkeällä bassolla ”Old Man River” (City-hotellin kaava hyväksytty Rovaniemellä)