Kutturan Lohenpyrstön Poromafia

Tulossa hyvä hiihtokeli sille kaupunginvaltuuston jäsenelle, joka eilen valitti kun ei kaupunki ollut latua höylännyt jäälle, joka peittää 1918 kauhuteot. -10C, sees. Herään yhdessä auringon kanssa

Vuonna 1971, kun muuttoni Lappiin oli varma, mutta tekemistä vailla, olin Lihtosen Jussan (YLE) kanssa itsenäisyyspäivän aattona Suomen (nyk EU) pohjoisimmassa kolkassa. Esitimme saamelaispitoiselle Utsjoen majan yleisölle Tiernapojat. Kaikilla oli hyvä mieli ja olo.

Nyt Utsjoki on puun tyvi tai latva – edelleen. Eli joka ei ole käynyt Utsjoella, ei ole käynyt Euroopan unionin pohjoisimmassa kolkassa. Laskin päiväkirjoista käyntieni määrän ja se on pitkälti yli sata. Kun lisäksi tiedän jotain lisääntymisestä, eräs lapseni voi myös mainita olleensa EU:n laella jo tsygoottina.

Eilen Rovaniemen Lordin aukion laidalla olevassa kahvilassa kohtasin Suomen pääministerin. Siis varjohallituksen pääministerin. Jos meillä sellainen toimiva vajohallitus olisi, jollainen vaikkapa Yhdistyneissä Kuningaskunnissa (YK, UK) aikoinaan (Cromwell) tapasi olla.

No, eihän meillä ole, mutta oli siis wannabe-pääministeri, jota omat koirat purivat taitetulla indeksillä. Tiedättehän: sellainen bumerangi, joka heitettynä tulee aina takaisin omaan otsaan.

Hyvää matkaa EU:n päälaelle, Kaima-Antti Mäntsälästä.

Tule ehjänä takaisin ja tee työsi: aja tämä paattimme kunnialla alas koskesta tai ylös akanvirtaa. Ihan siitä riippuen, minkälaiset ne bilanssit sitten ovat, kun maassa ja Unionissa seuraavan kerran valtaa jaetaan. Taitaa olla neljän viikon kuluttua.

Silloinkin ihmiset, jotka ovat metropoleissa tähtinä taivaalla, ovat täällä Utsjoella päin kuuna taivaan laella (täysikuu, lunatic, pazzo dalegare).

Kuva (Antti Liikkanen): Onnen (Ml/kesk)) apila Shogunin (Sdp) poskipäässä