Cameron-rules

10 cm:n lumipeitteen sijasta napapiirillä parin asteen pakkasessa sataa alijäähtynyttä vettä. Se tietää ongelmia aamulla taipaleellani Ylämaihin.

Irlannissa ja Pohjois-Irlannissa ajatellaan, että David Cameron on UK:n (GB, Yhdistyneet kuningaskunnat) kehnoin pääministeri vuosisatoihin. Sen perusteella, mitä olen Brysselissä kuullut on tuo arvelu synkeällä tavalla totta.

Tämä Cameronin tuhoisuus havaittiin monta vuotta sitten eräänä aamuyönä huipparissa (päämiesten neuvostossa), kun mies käveli kesken konsensuksen etsimisen ulos ja astui omaan pikku-suihkukoneeseensa.

Siitä minulla on aika tarkat muistiinpanot.

Mitä mietin on, että Suomea vastaavissa ”huippareissa” nykyisin edustava pääministerimme toivottavasti ei ole samanlainen maailmanrauhan ja -talouden tuholainen.

Toivon Juha Sipilälle hyviä neuvonantajia (nyt juuri heitä ei ole hänellä käytettävissään, mutta tulossa on!).

On tavallaan surullista, että isot asiat tapahtuvat tilanteissa ja tilaisuuksissa, joista ne, jotka luulevat europarlamenttivaaleissa käyttävänsä valtaa Euroopassa (n 30% äänioikeutetuista), eivät saa tietää.

Ehkä eivät nekään, joita parlamenttiin valitaan (Väyrynen, Pietikäinen, Virkkunen, Jaakonsaari, Kumpula-Natri, Jäätteenmäki, Hautala, Halla-aho, Kyllönen, Sarvanmaa, Ruohonen-Lerner, Torvalds).

Tärkein kaikista on Coreperissa Suomea ministereiden estyneenä ollessa edustava Suomen EU-suurlähettiläs. Tärkein suomalainen on juuri hän. Ketkä miniterit skippaavat neuvostonsa? Tiedän ja luen, mutta en tässä kerro.

Kuka hän on, tämä tärkein – Coreper I ja/tai II?

Kuva (Antti Liikkanen): Alppi-naakkoja (näköetäisyydellä Mozart-kaupunki Salzburgista)  sen linnakkeen parven kaiteella, jossa Blondi, Eva ja mies ovat päättäneet 50 miljoonan eurooppalaisen kuolemasta ennen aikojaan (Kehlsteinhaus, Berchtesgaden)

PS

Tänään on taas Brysselissä huippari, jossa arvatenkin on paikalla pääministerimme, vaikka tässä tapauksessa minulle kyllä paremmin sopisi, että Sauli Niinistöllä olisi lautanen (motivoitunut, osaava ja määrätietoinen). Mutta kun ei niin ei.  Eduskunnalle kun se ei sopinut.

Unkari kuulee kunniansa ja Jussi Niinistölle neuvotellaan euro-armeijaa ja Orpolle rahaa.