Puu pinosta pesään, puoli kuuta peipposesta

Parinkymmenen asteen pakkanen.

Maan valtalehti on ryhtynyt taistoon lääkäreitä vastaan. Meitä on vajaa 30 000, hoitajia vajaa puoli miljoonaa ja potilaita reilut viisi miljoonaa. Ymmärrän Sanoma OY:n yskän.

Aina on helpompi iskeä vähemmistöihin, jos ne vielä ovat itse pyytäneet sitä. 80% lääkäreistä äänestää kokoomusta, joten pyydetty on.

On hyvä, että valta valvoo pahiksia. Kolmas valtiovalta, tai neljäs, on media, mutta se on vaipumassa vähitellen sijalle viisi.Ensimmäinen ja vanhin valtiomahti on joko vakooja tai huora.

Median tilalle ovat tulossa kaiken maailman Trumpit, jotka ovat päättäneet, ettei CNN:lla tai NYT:lla enää ole asiaa presidentin media-illalliselle, johon edes Trump itse ei aio osallistua.

Silloin medialle jää nopen osa: räksyttää mitä räksyttää, mutta karavaani kulkee.

Some on ottanut Hesarin, Alman ja YLEn osan, jolloin jäljelle jäävät suurten ikäluokkien jäärät voivat vain voimattomina mennä – mihinkäs muualle kuin LÄÄKÄRILLE.

Mutta me lääkärit voimme vain todeta: ”Eivät ihmiset tule hulluiksi menettäessään järkensä vaan menettäessään kaiken muun paitsi järkensä”.

Keskustelin tästä lääkärivihasta SDP:n  puheenjohtajan kanssa jokin aika sitten. Ihmettelin, mikä saa poliittisen eliitin toistuvasti valitsemaan vihansa kohteeksi Hippokrateen perässähiihtäjät. Hän hymähti, yskäisi tapansa mukaan kuivasti, pyysi anteeksi yskäisyään ja loihe lausumaan:

Me juristit olemme niin paljon pahempia, ettei sitä kukaan uskoisi, joten koeta kaima kestää”.

Minulle tämä sopii mainiosti:

Seuraava potilas, olkaa hyvä!”

Aamun kuva: Danubio (Tonava) (Antti Liikkanen)

Aamun musiikki: Haydn, Sinfonia N:o VIII (Maria Teresia)