Late Arrival – Turkey and Berner

-2C sekä Korpilammen hengessä että Kirkonjyrhämän rannalla. Lentokoneet kulkevat myöhässä, koska kiinalaiset sumplivat matkatavaroitaan.

Hämeenlinna, josta Veksi Salmi, Jean Sibelius ja Irwin ovat kotoisin, on ryhtynyt kulttuurikielteiseksi. Se on lakkauttanut kaikki mahdolliset ja mahdottomat kulttuurilaitokset eikä suostu muuhun kuin moottoritien kattamiseen. Äkäinen tuo kaupunki on siitä, etteivät junat enää pysähdy siellä.

Miksi pysähtyisivätkään?

Rovaniemellä on myöskin kauppakeskus moottoritien päällä, mutta joka ainoa juna pysähtyy eikä teatteria, taidemuseota tai orkesteria ole siirretty Ouluun, vaikka asiaa on aika lailla harkittu.

Vain uimahallia on mietitty siirrettäväksi, mutta sitäkään ei Ouluun vaan Oukulle. Vaikka siellä sellainen jo on.

Joulupukista on tullut Suomen, Lapin ja Rovaniemen ”Pieni tulitikkutyttö”, mutta tuon sadun kirjoittajan kotikaupungissa jalankulkuvaloissa palaa hänen kuvansa. Anderssen on sille kaupungille ylpeys, Rovaniemellä ei ukkopukki ainakaan tässä mielessä ole.

Mutta voihan se olla, että joulupukki on virtuaalihenkilö, jollaista EU ei salli liikennevaloksi, kun taas Jedermann (”Nukkumatti, Nukkumatti lasten”, kts Pikkukakkonen) on ihan oikea hahmo Saksan jalankulkuliikennevaloihin.

Niin: tuo päivän kuva. Se kertoo korutonta kieltään siitä, kuinka vaikeasta on saada virtuaalihenkilöä Hallituskadun, Koskikadun tai Valtakadun piristykseksi ja kiinalaisten kuvattavaksi.

Päivitykseni myöhästyi tänään Brysselin matkan takia. Siellä met mietittiin, olisiko sittenkin hyvä saada EU:iin Englannin tilalle Turkki ja Karjalan tilalle Kosovo. Ensi viikolla samassa kaupungissa olen mukana miettimässä, miten kunnat ja alueet saisivat vieläkin enemmän rahaa ja valtaa unionilta. Onhan mietintää johtamassa Kolarissa syntynyt ja Kittilässä koulunsa käynyt espoolainen (Markku Markkula).

Kevennys 1.0: Fingerporin eräs ideoija on suomalainen psykiatri. Ei hän, joka oli miehensä mukana Trumpin rukousillallisella vaan hän, joka perusti Marraskuun liikkeen.

Kevennys 2.0: Bernerin suku tuli Suomeen II maailmansodan melskeiden aikana, koska kotimaassaan he olisivat perheen etnisen taustan takia joutuneen keskitysleiriin (Mauthausen, Treblinka…). Turkki ja Länsi-Balkan ovat hyvällä vauhdilla matkalla EU:iin korvaamaan populisimin pauloihin joutunutta Trump-UK:a: kun lähtee sutta pakoon, voi tulla kätkä ( = ahma) vastaan. Tai Venäjän karhu. Trump on saksalainen, samoin saksien, viikinkien ja normannien 1100-luvulla valloittama UK.