Itse hankittu tauti

Musta taivo, joka alkaa punastella aamuruskosta, holotna keli (+4,7F).

Papua-Uusi Guinea alueella on 7,9 yksikön maanjäristys ja USA:n Säpo:lla 1000% kannatus maan mahtavimman demokraattisesti valitulta päämieheltään. Lukujen tanssia.

Tämän vuoden alusta ei lääkäri enää ole voinut kirjoittaa lääkereseptiä vastaanottohuoneen kaapin oveen eikä soittaa sitä apteekkiin millään älykännykällä.

Lisäksi hänen pitää kertoa potilaalleen, mitkä taudit hän on hankkinut vastuuttomalla terveys- & sairaus-alamaisen käytöksellään. Tämä koskee skitsofreniaa, maanis-depressiivistä mielialahäiriötä, reumaa, multippeliskleroosia, ALS:a, COPD:ta, kakkostyypin diabetesta, polviartroosia, demenssejä, kaikkia syöpiä, sydän- ja verenkietoelinten tauteja sekä…niin, diagnooseja on iso määrä.

Kaikki itse hankittuja.

Itse hankittujen sairauksien hoito on siirtymässä kortille, omavastuu hoidossa lisääntyy ja sekä Timo Soini, Pekka Puska että muuan sahuri Hakkarainen E75:n varresta nauravat jäisiin partoihinsa:

Mitäs valitsitte valtaan, nyt me käytämme sitä”.

Trump nauraa partaansa CIA:n tamburiinissa, Clintoneilla ei eteisen valo pala.

Tämä kirjoitus on valmisteltu rauhassa usean kuukauden aikana lääketieteelliseen huippututkimukseen tutustuen. Tätä on valmisteltu harkitusti, ei ”Hakkarainen”-menetelmällä etsien ulospääsyä siitä, missä aita on matalin.

Tämän kirjoituksen ymmärtämiseksi lukijalla pitää olla luettuina ainakin kirjat ”He eivät tiedä mitä tekevät” ja ”Sapiens, ihmisen lyhyt historia”.

Mutta lisäksi hänen täytyy muistaa, että isäni ollessa kukkeimmassa iässään oli Euroopan viisain kansa (jos uskomme Goethea) sitä mieltä, että juutalaiset, mustalaiset, mielisairaat ja kehitysvammaiset olivat itse vastuussa ”sairauksistaan” ja siksipä hoido oli sitä, mitä eilisiltana YLE-Teema-kanavalla katsoin.

Mengele, joka toimi erään puolalaisen vapaa-aikakeskuksen lääkärinä suurten saksalais-sveitsiläisten kemiankonsernien ”lukuun”, sai pitää vuosina 1945-79 vapautensa. Nyt hänen hautansa on avattu ja kas: mies on kärsinyt ortopedisesta häiriöstä (urheilu- ja liikunta-vamma).

Tähdennän lopuksi, että autoimmunologia on maailmalla kehittymässä julmettua vauhtia ja alkaa näyttää siltä,  että muutkin kuin Esko Valtaoja pian huomaavat, että virtuaali-ihminen, robotti eli androidi ei sairasta vaan siltä vaan palaa proppu.

Tässä androidin proppuasiassa jätän asian mietittäväksenne.

Ihmisellä ei ole proppuja, mutta hänellä on vastasyntyneenä saatu enterovirusinfektio ja sen talvisodan ja Tali-Ihantalan kaltainen onnistunut torjuntataistelu.

Tulevaisuuden ihmisellä (siis tämä androidi) virukset ovat sellaisia, ettei niiden torjunta tee tautia vaan ne itse.

Lopuksi niiden tehtailijat armahdetaan työtään lopettelevan presidentin viime päätöksenä.

Onhan se niin somaa, että diabetes on ”itse aiheutettu tauti”. (googleta Över-Kalix-syndrooma).

Olin mukana 1970-luvulla urhailulääketieteen kentällä sen verran, että opin oleellisen. Silloin koolla ollut ”Sinuhe” – kööri laskeskeli sen ajan hoitokulu-vertailuperusteilla palkonko tuossa sektorissa maksaa ”itse aiheutettujen tautien” hoito. Jos tuo potti deflatoidaan tämän päivän sote-uudistuksen roknooseihin, on sote-kustannus kokonaisuudessaan arvioitavissa. Siitä voidaan vähentää arvioitu hyöty, mitä urheilulla ja liikunnalla on saavutettavissa.

Liikunta- ja urheiluvammojen ja -sairauksien tutkimus, hoito, kuntoutus ja seurannaiskulut (työkyvyttömyys, kuntoutus – ei ehkäisy) on esitettävissä ja tiedän, että Soini ja Hakkarainen nuo laskelmat tuntevat.

Sen tiedämme myös, että (18)maakunta- ja 12/18-sairaalaverkoissa ortopedia joka tapauksessa on tärkeämpi erikoisala kuin synnytykset. Psykiatriasta puhumattkaan.

Joskus olen miettinyt, olisivatko tupakan ja alkoholin sote-hyödyt laskettavissa. Tai riisin, maissin, vehnän ja rukiin sote-haitat. Sen tiedän, että kauran suhteen laskelmia on tehty, samoin on hirssin, kaakaon, kahvin ja banaanien laita. Noita hyötyjä julkaisin maisteri-vaimoni kanssa julkaisussamme ”Tunkua katon harjalla” (Interterras 1995)

sidoksista:

Olen psykiatri, vaimoni on maisteri (Soini on maisteri, hänen vaimonsa on psykiatri): tasan ja tasa-arvoisesti ne käy, onnen lahjat