Jupiterin aika, Heinärikin kuolo ja Donald Trump

Iltatähti, joka näinä aikoina on Sirius, on ollut hyvin kirkas jo viikkojen ajan. Aamusta Jupiter on kisaillut kuun kanssa ja ohittanut sen sitten eilisen. Tyyni pakkaskeli, -10.1C.

Sitaattien aamu, joten vastuu siirtyy lukijalle.

Antti, this is the last time I´ll write to you as President. I´ve always been able to rely on you to step up when it mattered most. Can I count to you again”

Hyvä on, ”Yes, I can”:

”Pidämme itsestään selvinä totuuksina, että kaikki ihmiset on luotu tasaveraisiksi, että heidän Luojansa on heille antanut luovuttamattomia oikeuksia, kuten elämän, vapauden ja pyrkimyksen onneen”

”Pidämme itsestään selvinä totuuksina, että kaikki ihmiset on luotu tasavertaisiksi, että heidän Luojansa on heille antanut luovuttamattomia oikeuksia, kuten elämän, vapauden ja pyrkimyksen onneen

”Pidämme itsestään selvinä totuuksina, että kaikki ihmiset ovat kehittyneet erilaisiksi, että heillä syntyessään on tiettyjä ominaisuuksia, jotka voivat muuttua, ja että näitä ominaisuuksia ovat elämä ja pyrkimys mielihyvään”

”Yhden jutun voisit todellakin tehdä hyväkseni. Siirtyisitkö hiukan sivummalle. Seisot auringon edessä”

”Pistimillä voi tehdä monenlaisia asioita, mutta niiden päällä on aika epämukava istua

Aamun radiossa soi haikea kansanlaulu. Farinel: Faronell’s division on a ground

sitaatit: Kitzur Toldot Ha´Enoshut ( Harari; Kinneret 2011, Copenhagen 2011)

*

Toinen historioitsija, lappilaislähtöinen Heikkilä, pistää paremmaksi kuin Harari edellä.

Hän on tutkinut tähän asti normanni-herttuoiden jälkeläisenä pidetyn katolisen piispa Henrikin väkivaltaista kuolemaa Köyliön järven jäällä ja tullut tulokseen, että kyseessä olisikin saksalaislähtöisen barbaarin ja teutonin, Donald Trumpin  maanmies Heinrich, suom. Heinärikki.

http://www.uta.fi/ajankohtaista/uutinen/uusi-tutkimus-piispa-henrikista