Yes, We Did

Nuoskaa, joten aamukone ei nouse pakkasesta, tuulta riittää ja ajoissa.

Keskiviikon aamuhartaudessa kirkko, tämä narsistien ev lut, edelleen laittaa edeskäyviään kertomaan omaa CV:aan kansalle. On se niin väärin. Suljen radion. Pikku Kakkonen on tänään 30 vuotta nuorempi kuin minä.

Obama piti lähtöpuheensa, mutta me päättämään jääneet pyrimme edelleen niin pirusti.

Aamun lehti tosin epäilee pääkirjoituksessaan, että palamme loppuun, vaikka kylässämme ei ole krematoriota, jossa se voitaisiin eutanasian jälkeen tehdä. Eloon jäävät palavat korkeintaan pohjaan, jos sitäkään. Niin tavalliseksi on tullut päättämisessä oman edun palvonta ja valvonta, myös aamuhartauksissa.

Politiikassa, mutta myös muussa johtamisessa, on äärimmäisen helppoa nähdä, jos tekijä on huono. Hyvien näkemiseen menee vähän pidempi aika ja suurin osa meistä on tietenkin nössöjä, jotka emme ole huonoja emmekä hyviä. Jos tämä välimaastossa oleva porukkamme ymmärtää päivän mittaa levätä mahdollisimman usein ja hartaasti, kaikki on hyvin ja älyn valo lepääjissä kehittyy. Ihan totta! Älykäs ihminen ymmärtää laiskotella. Asiaa on tutkittu.

Laiska, kiroileva, maisemakonttoria vihaava ja työpöytänsä sekaisin pitävä ihminen on joko erittäin lahjakas tai suorastaan nero.

Neroja ja erittäin lahjakkaita ei yleensä politiikkaan osu, koska he ymmärtävät, ettei ole yhtään kiva olla jatkuvasti selkään puukotettuna, jopa ammuttuna.

Olen hyvä arvioimaan ihmisiä, minun on oltava. Se on ammattini. Yleensä osaan arvioida ihmisen alle minuutissa. Tosin poikkeuskin löytyy. Minä itse.

Poliittisessa, julkisessa sekä isoissa asioissa päättämisessä ja johtamisessa on poikkeuksetta mukana huonoja ihmisiä, jollaisen tunnistan oitis. Mutta se ei auta mitään, koska huonot ihmiset johtavat siitä huolimatta, etteivät he ole hyviä. Tai juuri siksi.

Se siinä huonojen ihmisten tunnistamisessa on ”takitilhen”  hyvä, että huomaa myös, milloin itse on huono, milloin hyvä. Huonous kun onneksi useimmiten ei ole ihan pysyvää vaan saattaa hetkittäin ja välähdyksittäin muuttua keskinkertaisuudeksi ja oikein hyvällä tuurilla hyvyydeksi.

Kun sellaista mittaria tai anturia ei ole, joka kertoisi, milloin on sellainen hyvän hetki, pitää luottaa vain siihen, että hyvät ovat niskan päällä. Tai vähintäin toivoa sitä, rukoilla.

Kuuta taivaalta me taas lupaamme, kunnes palmusunnuntai on ohi. Se on taas huomenna täysi. Ei palmusunnuntai vaan kuu.

Kuntavaalit, joissa on mukana ehdokkaina 162 perin juurin jääviä ihmistä, pidetään palmusunnuntaina 9.4., jolloin Jeesus ratsasti aasilla Jerusalemiin ja huonot, keskinkertaiset ja hyvät ihmiset 316 suomalaiskunnan valtuustoihin. Ei viikkoakaan kulunut hoosianna-juhlinnasta, kun kansa vaati Herraa ristille ja itse valitsemaansa Barabbasta kunnanvaltuustoon.

Muuten, eilinen kirjain- ja numerokrypto on edelleen ratkaisematta, vaikka ratkaisijoilla on vastaus harmaissa aivosoluissaan valmiina.