Spirit. fort. 500.0

Kylmenee, mutta on lämpimämpää (Kuolajoen sillalla -21C) kuin 29.1.1999, kun Käyrämön gourmet-lettu – Keitaalla Fiat Marean mittari näytti -55C ohiajaessa, matkalla Ylämaihin.

1950-luvulla kirkonkylän kerma sivukylän kirjailija-opettajalla terästettynä juhli. Syytä en tiedä, mutta toti pääsi loppumaan. Sale ei ollut avoinna 24/7. Jos nykymääräyksillä olisi ollut, ei sieltäkään apuja olisi tullut. Keskiolutta saa vasta klo (ap) 09 alkaen.

Kunnanlääkäriltä oli paperi loppu, joten hän irroitti vastaanottohuoneen kaapin oven, johon hän kirjoitti

rec

Spirit fortis 500.0

d. N:o 2 s.

erill. ohje, ulkoisesti

Ovi kannettiin kunnansairaalasta apteekkiin, yhtenä kantajana apteekkari. Kello oli saman verran kuin se nyt on, kun sairaalasta soitettiin ja käskettiin tulla katsomaan uutta potilasta (04:00, lehti ei vielä ole tullut ja kesken jäänyt uni jouti mennä netti- tai hitto-taivoon).

Tänään ei enää voi reseptiä kirjoittaa kunnansairaalan eteisen oveen. Nyt se on kirjoitettava tietokoneella netti-taivaaseen.

Sieltä nettitaivaasta resepti, jos taivaan netti-herra (huom! pieni alkukirjain) on armollisella päällä, singahtaa apteekkiin, joka aukeaa vasta klo 11 tai 12, jos on pyhä.

Ja niitä pyhiä, erityisesti tekopyhiä, riittää. Mutta että taudit, hullut, herrat tai viinanhimo hoidettaisiin ajallaan. Ehei.

Ne taudit hoidetaan 12:ssa sote-piirissä ja kuudessa puolituisessa sote-piirissä ja hoitoa tarkistetaan viidessä AVI:ssa ja yhdessä Helsingissä.

Elämme digi-Suomessa ja rukoilemme ensi työksemme pieni-alkukirjaimellista nettitaivaan herraa: armahda meitä Kanta- tai Apotti-, Popotti-, ESKO-, DOCTOREX-, HEPPA- tai JNE-bugilta, mutta erityisesti maaliman kauneimmilta revontulilta kiinalaisten talviturisien ihailla. (JNE = n 3000). Apotin ja Popotin hankintahinnat ovat 1500 milj/kpl, yhteensä sama kuin SoTe:lla hakusessa oleva säästö. Mikään kolmesta tosin ei toimi, jos uskomme historioitsijoita ja Baba Lybeckia – ja miksi emme uskoisi.

Mikäs niissä (Aurora Borealis) on vikana?

Asiaa kysyttiin Risto Isomäeltä (Saravatin hiekkaa, Ydinvoima Fukushiman jälkeen, Litium6). Hän vastasi, että tämä ihmisen maailma loppuu, jos revontulet ovat riittävän kirkkaat, kirjavat ja kiinalaiset huudahtelevat ihastuksesta.

Eikä silloin, jos repolaiset ovat riittävän rajut ja aurinkopulssi osuu napakasti, kukaan enää lääkkeitä tai lääkehoitoja kysele, mutta se kirkonkylän kerma saattaa kyllä toteihinsa terästystä kaivata.

Vaan eipä saa.

1.1. 2017 jälkeen.

Starttaan auton ja lähden ajelemaan kohden erämaasairaalaa, jonne Lapin viisaimmat ja herkimmät ihmiset on keskitetty.

Loin des yeux, loin de coeur

Niin, se ovi on vielä olemassa. Googleta ”LääkeTIETEEN museo”

Sen  sijaan se Sinun, hyvä vieraani,  Z- tai A-digi-lääkereseptisi ei ole.

”Sori taas, sattui bitti putkeen poikittain, tulepa uudelleen, niin katsotaan!”

Niitä bittejä poikittain on Suomessa, sen 3000 sote-digi-verkoissa, joka päivä 10 000 – 20 000 kertaa.

#sorisiit ja terv

merk. sos & terv ministeri Rehula / Mattila  (tarpeeton yliviivataan tai molemmat…ehkä)