Kansan ääni – Vox Populi

Kymmenkunta pakkasta, esikoinen perheineen ajelee paraikaa Sompujärven kautta kahdeksankymmenen poronkuseman taivaltaan Armonlaaksoon (Nådendal, Niinistön kesämökki)  ja Finnair  sen päältä koko maailmaan.

Ajoissa.

Joulu on ohi, mutta työ syrjäytyneen Suomen edestä jatkuu. Siis työni. Eilen, tänään, huomenna ja ensi viikonloppuna. Lääkärin työssä ei aina passaa kysyä, mitä potilas haluaa, kuollako esimerkiksi.

Mutta sittenkin: on viattomien lasten päivä.

Uuden Testamentin mukaan kansa tahtoi päästää Barabbaksen ja ristiinnaulita Jeesuksen, mutta suomalaisen kansanäänestyksen mukaan se tahtoo kieltää homoliitot ja sallia, lääkäreiden tekemänä, Hippokrateen hirttämisen.

Nyt on mestauslavalla äskeinen kansansuosikki, Tasavallan Presidentin serkku ja ylistys kohdistuu filosofian tohtoriin, jolta kauna syö kalatkin vedestä.

Asiaan.

Vuosi toisensa jälkeen sää jouluna on Suomessa ja Lapissa jouluinen joulun aikaan. Vuosi vuodelta kesällä paistaa aurinko lähes vuorokauden ympäri eikä kansakaan ole muuttunut siitä, joka 10.5. 1933 poltti kirjoja, joita se tänä päivänä ei enää edes lue. Lukutaito on sellainen, ettei se kaikille sovi. Ei edes kuvanlukutaito.

Harva ehtii edes kiinnittää huomiotaan siihen, minkälainen on lähimmäisen ilme, kun se oma peili ja selfie tuntuu edelleen yhtä tärkeältä kuin Narcissoksella lähteellä muinoin.

Minä en tahdo itsemurhaa, se ”itse” sanoo, minä tahdon murhan itselleni.

Kun Berliinissä kesän korvalla v. NOLLA (1945) muuan perheenäiti laittoi KCN-kapselit viattomien ja nukutettujen lastensa leukojen väliin ja sitten ampui itsensä, se oli sekä eutanasia että avustettu itsemurha. Sen sijaan Golgatalla pantiin toimeen maaherran ja kirkollisen rälssin tahto eli teloitettiin kuolemaan tuomitut, joista yksi syntyi jouluna seimeen, sen ajan tavanomaisella menetelmällä. Kuten kansa vähän aiemmin oli pyytänyt ja vaatinut.

”kansalaisaloite.fi”

Päästä Barabbas, ristiinnaulitse Nasaretilainen”.

Miettuska Rovaniemeltä saarnaa radiossa kuluvalla viikolla aamu aamun jälkeen 06:15. Hän näkee amerikkalaisten tuella rakennetun kirkon Lennart Segerstrålen alttaritaulussa raskautetun naisen, lapsia, mutta näkeekö hän päihdesairaan, sammuneen miehen, jonka kainalossa vihreä viinapullo on tyhjä:

Se on täytetty”.

Viattomien lasten päivän viestini loppuu tähän.