Ilma on ku morsio ja morsio ko perhana

Illalla saunassa viipymisen mittaisena tuokiona lämpömittarin pylväs nousi -12,4C:sta -1.0C:een. Ilma sakeana lunta ja tuulta. Entivanhaseen aikhan matikkamyrskyt olivat helmikuun lopulla, lappilaisten hiihtoloman pilaajia.

Se tietää vaikeuksia heti aamusta Ylämaihin kurvaillessa ja vaatii kellonsoittoa jo neljännellä hetkellä.

No, aamuksi (04:45) lumi loppui ja lämpö lisääntyi (+0,5C).

Kävin perheemme Padren kanssa somessa lyhyen keskustelun erään Virtasen vuori- (ei Vuori-) saarnasta pikkulauantain illankorvalla ja linkitän kyrkoherden tekstin, lapsia miettivän. Se teksti sai aikuisen oikeasti kysymään, tarvitsemeko me marttyyreita tai viattomia Ruutin (tai Göbbelsin) menehtyneitä, eutanasialla tapettuja lapsia ja heille muistopäivää, kun joulurauha vielä on voimassa. Kuunnelkaa marttyyreista ja miettikää ihan ite:

http://areena.yle.fi/1-3800491

Tätä lukiessanne mie olen joko Ylä- tai Ala-Nammassa päin maaru täynnä Napsun Shellin veteen keitettyä kaurapuuroa. YLE:n aamun hartausohjelma on jo kuunneltuna ja kuopuksen kera mietimme, miten SoTe kohtelee pieniä palveluntuottajia, joiden omistus ei ole Cayman-saarilla sati Kiinan Macaossa. Niitä, joiden ystävät ovat pirun kaukana, mutta viholliset ihan korvan juuressa pikkuveittellä selkää silpomassa.

Ylen rollo-aamuhartaus on arvaukseni mukaan ottanut ohjelmaansa Lennart Segerstrålen alttaritaulun (Elämän lähde) sammuneen juokaleen ja avaa asiaa ”herkullisella” tavalla. Juuri psykoottiset ja kaksois-dg-ihmiset (hulluus & juoppous) me syrjäytämme nyt trumppilaisella palavasilmäisyydellämme tässä armaassa Suomessa ja Lapissa, ”no-return-ticket” rintataskussaan, keskittyessämme sallimaan 70 000 vuotuisesta kuolevasta muutaman sadan asiaa (no suffer ever more). SoTe ei ole juopoille ja psykoottisille antamassa edes armonpaloja herran tai Herran pöydästä, vai?

Jotta matka lumen E-75:lla pöllytessä sujuisi, en tohdi Jaappanin Fukushiman viattomien lasten päivän 6.3 magnitudin maanjäristystä tai herrojen Seppänen, Viinanen tai Niinistö (Vee) persoonallisuutta ryhtyä arvioimaan. Vaikka heidät olenkin tavannut ja ”mitannut”, en yhtään maanjäristystä ole oikeasti IRL kokenut.

Oma pläsi vessan peilissä riittää. Se kun on ruma kuin petolinnun takalisto, mutta hampaat ovatten kahdesti harjatut ja kiskotetut.

Vuoden neljäskymmenestoinen Ylämaiden matka on meneillään tuolloin, edessä on joulukuun kahdestoista päivystys-huki ja valmistautuminen kahteen asiaan on alkanut.

Toinen on vuoden 2017 ensimmäisen kuukauden yhdentoista päivystyksen tammi, toinen laparoskoopin kera matkustelu Väyrysen Paten maisemiin (koleerikon pirunpelto).

God save the Queen – ”take care of our children, grandchildren and their parents ja grandparents, too”  – hitsi, siunaa koko tätä hullua luomakuntaa. Kiviä myöten.