Kymmenes Joulu

Mittari nollassa, tuulimittari pyörii, vettä ei sada vaan vihmoo etelästä, 24kmh, lento III-kehälle starttaa 25 minuuttia myöhässä. Aamusta ei ole pakko poiketa pihalla: http://www.lapinkansa.fi/lappi/painettu-lehti-voi-myohastya-keskiviikkona-hyodynna-digitaalisia-palveluitamme-15826230/

Blogin Arktinen puskurikapasiteetti kymmenes joulu ei herätä juhlamieltä, mutta YLE-toimittajan kooste Eero Heinäluomasta avaa aamuiset, tänäänkin päivystävän psykiatrin, shrinkin  silmät apposen auki.

http://yle.fi/uutiset/3-9362049

Politiikassa, jota olen sisältä katsellut 32 vuotta, ulkoa 38, ei keräänny ystäviä. Kavereita ja tovereita niinkin. Ystävä minun maailmassani on sellainen, jollaisia suomalaisella miehellä yleensä ei ole kuin yksi. No, ehkä kaksi.

Ystävä ottaa kiinni olkapäästäsi silloin, kun et sitä erityisesti pyydä, mutta olet sen tarpeessa.

Tämän blogin kirjoittamisen jokaisena aamuna minulla on ollut politiikassa yksi ystävä ja kaksi hyvää neuvonantajaa, yksi käytännön mentori. Eivät he kanna nimiään vaan he kantavat ystävyyden viestiä. Kymmenien vuosien aikana olen elämässäni vain yhden ihmisen ystävä. Siis sellainen ”antaja”, että jos väärti kaataa salaa keväthangille hirven, kätken sen hänelle niin hyvin ettei poliisi koskaan saa asiasta vihiä. Enkä viillä kätkössä kypsyvän eläimen ruhosta ensimmäistäkään palaa omaan käyttöön. Se jää tuon ystävän tehtäväksi ja jos hän ei sitä tee, en asiaa taida edes huomata saati myöhemmin muistella.

Yksi ystävä pitää olla lääkärillä ja lääkärinä ja sellainenkin löytyy. Hän sanoo ”memento mori”, kun on sen aika. Muista, olet kuolevainen.

Isällä ei tarvitse olla ystäviä. Riittää, että on tyttäriä, poikia ja niiden pentuja ja koiria. Avioliittojakaan ei solmita ystävyyksiä syventämään.

Elämän seitsemäskymmenes ensimmäinen, ensikahdeksatta joulu on alkamassa, päiväkin alkaa taas vuodenkierrossa pidetä yhden-kahden maissa tänään (jpp).

On minunkin hyvä tietää, etten ole maisessa taaperruksessani yksin.

Niinalle toinen karkki, Ukolle neljäs lahja. Win & Non-Win.