Vanhojen lehtien suuruus

Kylmää, lunta ja tuulta. -7C, kirkasta.

Mitä on pettymys? Se on sitä, että herää puolimatkan krouvissa kissanpieremän aikaan kellon soittoon ja miettii, että onneksi pian on matka kotiin. Ja sitten muistaa, että ei, matka käykin kohden Brysseliä, ei kotia.

*

Postin italialainen lakko on muuttanut kirjeiden, laskujen ja viikkolehtien roolia ällistyttävän nopeasti.

Minun kannaltani niin, että vain parhaiten parin-kolmen päivän ennusteen osaavat joutuvat häpeään.

Kunnian saavat ne painotuotteet, jotka osaavat oikeaan päivän, viikon tai kuukauden nimestä tai vuoden numerosta riippumatta. Eikä sellaisia ole kasapäin.

Hyvin erikoiselta tuntuu, kun viikkolehden päätoimittajan ilmaisemasta ”lehden kannasta” joutuu kokemaan myötähäpeää heti viikonlopun jälkeen, kun posti vanhusten kävelyttämisiltään ja lumitöiltään arvaa toimittaa ”lehden kannan” sen maksajien selattavaksi (30% lehden budjetista, mutta 100%++, jos ilmoituskohteiden hintamme/lisäarvomme otamme huomioon).

Harvoin siinä läpyskä onnistuu niin hyvin kuin Kansan Uutisten viikkolehti niin usein. Siellä vainutaan uutinen, joka pitää kutinsa kiirastorstaista toiseen pääsiäispäivään asti.

Matkaan tänään heti aamusta keskustelemaan suvaitsevaisuuden vaikeimmasta lajista Euroopan ytimiin. Siihen palaveriin eivät punaniskaiset, kokolihaa syövät raavakset heterot osallistu.

Paitsi minä.

Otsikko puhukoon puolestaan:

I am what I am

Torstaina jälleen ylämaihin, Alanamman kaamoksen lävitse.