Kaisan kaljama

-0.9C, lähden Ylämaihin ennen etelän aamukonetta Liisan (liukkaat 19.11.) ja Kaisan (kaljamat 25.11.) takia.

Tulinpahan aikaisen lähdön myötä havainneeksi, että 04:30 ylitse kulkee kohden etelää propellikone säksätellen. Vie varmaan postia Napapiirin joulupukilta Sipilän pipopäälle ja vihreiden lätsä-Villelle. Kummankin päänpeitteessä lukee sama nimi: Terrafame. Siinä sitä pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin.

Suomen uniprofessori näytäytyi eilen TV:n Prisma-ohjelmassa. Hänen asiansa oli se, että hänen aiemmin tummanruskea tukkansa oli nyt valkoinen.

Käykää kertomassa (yle.fi/prisma), kuinka nukutte, niin professori on THL:ssaan tyytyväinen (Partinen tai Partonen tai joku muu karjalainen nimi: Partanen tekee kalakukkoja). Hänen väittämänsä mukaan nukun nykyisin huonommin ja vähemmän kuin ennen, mutta Obaman mukaan kaikki me 7.5 miljardia ihmistä voimme paremmin kuin koskaan ennen (Ateena 16.11.).

Ota tuosta sitten selvää: harmaata oli Barakinkin lyhyessä tukassa kun hän Kreikassa väitti, että Amerikan (ei, hän ei sanonut US vaan America!) seuraava presidentti ei voisi olla enemmän erilainen kuin hän.

Minä siis nukun ensi kertaa vuoden 1985 helmikuun jälkeen huonosti.

Jos minulla olisi blogi jo tuolloin ollut, voisin käydä katsomassa, mistä voisi olla kysymys. Sen nyt ainakin tiedän, että tuolloin olin samanpainoinen kuin nyt. Mittasin eilen. 2 cm lyhyempi olen nyt. Tätä kirjoittaessa muistan, että kirjoitin tuolloin käsin päiväkirjaa, joka on visusti tallessa. Ehkä ehdin, ehkä en.

Kun illalla netissä kilahteli kaimalleni sattuneen liikenneonnettomuuden tiimoilta, päätin tänä aamuna herätä vähän aikaisemmin ettei uutta liikenneonnettomuutta tarvittaisi Sodankylän palveluiden järjestämisessä.

Tilannetta ei muuta se, että kaima (siis Antti) ajelee onnikan etummaisessa penkissä ja Dubain lentokoneen ensimmäisessä luokassa ja mitä vanhan Datsun 100A 2.0 – räpsyn ratissa.

Työt on tehtävä ja konsuleiden tuleekin valvoa.