911 – Usexit? – Brexit!

-15,1C, sama USA:ksi +5F. Kosteus kummassakin ulkona 85%. Auton etuklasit ovat jäässä ja Taka-Niipperissä on pian puoli metriä, 1-2 feet, lunta, Lapissa ei tuumaakaan.

Kalenteri lyö julmaa leikkiä yli Atlantin, mannermaalta toiselle (UK = brexit, siitä ei nyt oteta).

Mikä USA:ssa on 911, on Lapissa 119 ja mikä Lapissa on 911, on Twin-Tower City´ssa 119.

Nukuin huonosti, koska eilen klo 4PM (16:00 GMT+2) jälkeen istuin juomaan kahvin ja valehtelemaan yhden ystäväkseni muodostuneen kaverin kanssa.

Meillä on tapana kertoa toisillemme tarinoita Till Eulenspiegeleistä (Donald Trumpin suvun kotimaan huijari, vrt Hamelnin Pillipiipari ja Josef Mengele).

Tällä kertaa aiheenamme olivat TTIP ja siitä johtuvat asiat. Niihin liittyvät myös CO2-päästöt ja Japanin tsunami, joka miltei tuhosi maapallon elämän ja hänen elinkeinonsa.

Pääsimme ystävän kanssa sopuun siitä, ettei maailmassa ole hulluin tai hölmöin se, joka pyytää ääntäsi vaan se, joka antaa sen.

Sama taalojen, eurojen, SE/DK/NW-kruunujen ja yanin kanssa (1 CNY = 13,4c, olipa sentti USA:n tai Frankfurt am Mainin).

Japanin jeni puolestaan on 0,86 c, olipa Clinton, Trump tai May laskijana (Merkelistä ei oikein tiedä, kts VW:n ja Audin nousu ja tuho ja CO2-päästöt). UK:n punta ja euro ovat ”hiinä ja hiinä”.

Prokojeffin Romeo ja Julia olen nyt kuunnellut kokonaisesityksenä Radio Yle 1:sta. Niinpä voin lähteä aamutupakalle ja lopettaa 911 (119) päivityksen tilanteessa, jossa toisilleen suut päät täyteen valehtelevia parivaljakoita on muitakin. GMT -5:ssa  (DST-) ovat kait päivän kuuluisimmat. Vain kahden kilometrin, reilun mailin päässä toisistaan.

Molemmat kandidaatit ovat babyboomerseja, joita varten Suomessa on alettu Ilkka Taipaleen johdolla kerätä ääniä aloitteeseen, joka velvottaisi omalääkärin työryhmineen (omaklinikka, SoTe) ryhtymään toimeen sitä mukaa kun tauti etenee. Tätä kirjoitettaessa aloitteen on allekirjoittanut 15856 suomalaista. Kesäajan lopettamiseen tähtäävän aloitteen on allekirjoittanut 16732 suomalaista ja idässä Putin.

Hänen allekirjoituksensa lopettikin kesäajan käytön Venäjän demokraattisessa tasavallassa (SNTL 2.0)

En ole varma, onko kansalaisaloitteen ”laillistakaa eutanasia” takana myös Claes Andersson. Mutta ehkä Juha Hänninen (Mr Palliative Medicin, Terhokoti) on. Minä puolestani allekirjoitin tuon kesäajan (DST) lopettamista vaativan aloitteen.

Josef Mengele äänesti 1930-luvulla tuon ajan Saksan eutanasia-asiassa vahvasti KYLLÄ ja niinpä hän kuoli arvokkaassa ”valkoiset hiukset” iässä rauhallinen kuoleman Etelä-Amerikassa, kun vanhimmat lapseni jo olivat syntyneet.

Pitääpä alkaa ottaa selvää tuosta Claes Anderssonista. Iiro Viinanen, Osmo Soininvaara ja Henrik Lax ovat ainakin mukana, ”Hurja joukko” 1990-luvulta.**

USA:n presidentinvaaleissa aika useassa osalvaltiossa on eilen äänestetty monesta muustakin kuin ”oval office” asiasta. Ei kuitenkaan eutanasiasta.

Yksi äänestettävistä on jointti, pilvi, kukka, cannabis sativa, MS-potilaiden usein hyväksi palliatiiviseksi hoidoksi mainitsema kasviuute (vrt koiranruoho).

Kannabista varten aivoissamme on synnynnäisesti enemmän reseptoreja kuin mitään muuta välittäjäainetta tai ehdokasta varten (serotoniini, dopamiini, adrenaliini, noradrenaliini, asetyylikoliini, KCN jne). Mihinkähän välittämiseen niitä kannabisreseptoreja tarvitaan?

Välittäkää toisistanne!

*

**Selvitin tuon Claes Anderssonin ja muun 1990-luvun ”hurjan joukon” asian.

Hän on mukana aloitteen allekirjoittajien joukossa. Googlettakaa Osmo Soininvaara, sieltä löytyy muitakin nimiä, nahkuri Ilkka Suomista myöten (Lipponen ja nahkurin orret).

Välittäkää toisistanne!

*

Lähteet

”Kolmannen valtakunnan vieraana” (Olavi Paavolainen, 1936)

”Kolmannen valtakunnan vieraat” (Markku Jokisipilä, 2013)

”Tonava” (Glaudio Magris, 1987: Timor Domini, initium sapientiae; s 91)