No Worries

-1,9C, nelostie pohjoiseen kuiva Torviseen asti.

Matkalukemisena etelään oli Nousiaisen road movie ”Juurihoito”.

Nyt aamusta, taidemuseon 30-vuotisjuhlan iltaosuudesta toipuneena, luen lehdet, joiden viesti on eri kuin hammaslääkäreitä promovoivan kirjailijan ”no worries”-tarina, jossa aika ja rakkaus polttavat karstan pahimmankin odontologin moralisoivasta sielusta.

Nousiaisen Mika on tullut tv-yleisölle tutuksi huuliveikkona. Vähän niin kuin Jari Tervo- ja Mielensäpahoittaja-nimiset kirjailijat.

Katja Heikkinen (alias Kettu), Maria Peura, Anja Snellman tai Sofi Oksanen eivät kuulu joukkoon, jolle ominaisinta on sukupuoli: mies.

Istuin illalla museojuhlan aikhan erään maan merkittävistä vallankäyttäjistä vieressä ja käynnistelin keskustelua siitä, miksi neroja on. Hän raivostui silmittömästi, koska neroja ei ole. Lopulta löysin häntä tyydyttävän kompromissin. On olemassa autistisia, kapeilla aloilla mahdollisesti ylilahjakkaita suhteellisuusteorian tai Occamin partaveitsen keksijöitä.

Sen tämä ihminen joutui kuítenkin nielemään, ettei autismikirjo ilmeisesti tai ehkä ole likikään niin tavallista tyttö- kuin poikalasten joukossa.

Sitä ei voi kutsua Kakslauttasen sovuksi, mutta eipä sota Kosovossakaan ollut naisten juttu. Vain sen jälkien siivoaminen on.

*

Official version ”No Worries” alias ”Juurihoito”:

http://areena.yle.fi/1-3696935