YleLiri

+6C, takana tämän vuosikymmeneni parhaiten nukuttu yö koskaan.

Vaikka päiväpostia ei kannetakaan kuin ”sateen sattuessa”, on aamuisin postilaatikkoon rutattu Lapin Ganjan lisäksi Stadin Pravda kuluneen viikon tiistaista alkaen. Tunnustan, etten vielä ole oppinut tuota lehteä avaamaan ennenkuin työpäivä on plakkarissa. Mutta enköhän opi, kun työkyky tästä vähenee. Siis varmasti.

Maakuntalehden pääkirjoituksen PS-laatikko pysyy tänäänkin yhtä paljastavana kuin Marjo Matikaisen ”havuja perkele” tai Urho Kekkosen ”saatanan tunarit”. Vallan arroganssia. Nyt se pohtii, ovatko ruotsalaiset sukellusvenejahdissaan Gotlannissa juovuksissa, hyväuskoisia vai vainoharhaisia. Veikkaan joukkopsykoosia ”entä kun tulee se yhdestoista ryssä”-hengessä. Tuttua Tuntemattomasta sotilaasta meilläkin päin, mutta ei Perussuomalaisten uudessa synnyinmaassa (Ack Åland, stå här på egen botn, och lita icke på främmande hielp).

Yle, joka maksaa verorahoistani 300 000 henkilönsä ruhtinaalliset palkat, palkanlisät ja Washingtonin harjoittelijatoimittajien ulkomaanpäivärahat Nevadassa, aikoo nyt vähentää heistä 130 000.

Ei kun maantielle vaan. Tahdon Lieko Zahcovalovan (SKP) ja Knud Möllerin (DK) takaisin, maksoi mitä maksoi.

Lähde: Julkisen Sanan Neuvosto (poliittisesti vahvasti sitoutunut, Maalaisliitto nojaa siihen).

Taas Puskurikapasitoija kryptaa? Kyllä! Miksi? Se on hauskaa ja mittaa vieraideni medianlukutaitoa, joka minulle on oman vessani peilissä joka iltapesulla ylivertainen, aamupissalla todella ruma ja kykenemätön. Anhiton, sanoisi Päätalo. Arrogantti, sanoisi sävyisä fb-ystäväni, jolla on terävät hampaat, mutta vain niskapuolellani.

*

http://www.lapinkansa.fi/paakirjoitukset/p-s-39/

http://yle.fi/uutiset/3-9242527