Asfaltti-Image

+2, ei sada, illan revontulet kilpailivat sotakoneiden kera taivaalla, kumpi ja kampi tappeli saunassa.

Kumpi voitti.

YLE-Teema osui, mutta valitettavasti myös upposi. Kanava on tarkoitus lopettaa Soinin (Espoon metro) & Co kulttuurimyönteisyyden vanavedessä. Kanava esitti illalla elokuvan Asfalttilampaat ja pöydälläni on IMAGE-lehden maksamaton lasku, mutta ei vielä elokuvalippuja näiden kaikkien kuolemaan.

Syysprinssi on ”aikamme rakkauselokuva, joka menee pinnan alle”.  Asfalttilampaat oli oman aikansa elokuva, joka vieläkin on jokaisen itseään kunnioittavan laulajan ohjelmassa.

”Sinua, Sinua rakastan, niin liikkuu pehmeä kätesi kuin vene hiljaa…”.

Harri Sirola kirjoitti Image-lehteen loisteliaan artikkelin itsemurhien ehkäisystä, mutta se ei estänyt Anja Kauranen – nimimerkkiä todistamasta hänen itsemurhaansa myös juhlan jälkeen, post festum.

Siksi Asfalttilampaat, Imagen lehtilasku ja Syysprinssi kuuluvat yhteen siinä kuin Espoon metro ja Soinin kulttuurimyönteisyys.

Miten Espoon metro tähän kuuluu?

Suomen liikenteessä tapahtuu vuosittain satakunta liikenne-itsemurhaa, joista suurin yksittäinen joukko on junan alle tai junasta heittäytyjien joukko. Liki puolet.

En  jatka tätä logiikkaa pidemmälle.

Aulikki Oksanen, Kaj Chydenius ja Harri Sirola ovat kaikki kirjallisuuden Dylan-Nobel-palkintonsa ansainneet, mutta sitä toivon hartaasti, että Oscar-palkinto annettaisiin Hymyilevä mies elokuvalle, koska sen rakkaustarina on ”Aikamme paras”. Toisin kuin ALMA- & Lännen median elokuvakriitikko aamun lehdessämme väittää ja unohtaa.

Jos muutan mielipidettäni, kerron kyllä sen.

Hymyilevän miehen loppukohtauksessa näyttelijäpari kävelee satamalaiturilla, kun heitä vastaan tulee vanha pariskunta. Vain toinen on oikea rakastavaispari, mutta toinen näyttelee heitä rehellisen kauniilla tavalla.

Kauan eläköön Alli Haapasalon ja Juho Kuosmasen epookki.

Miten huutaa minulle avaruus

miten kirkuvat tähdet ohimoni läpi

miten itkevät lapset maailman rannoilla

ja merien yllä savuavat sydämet

Requiesta de pache, Auli & Inkeri

Kun kylän viimein saavutti

hän mielipuoli olikin

Tuo kurja kulkuri

.