Tunkua Katonharjalla – Babyboomers 21.0

Vettä keskiyöllä sataa Lapissa +13C:ssa niin taajaan, että Ylämaihin on lähdettävä varhain. Sitä ei APK:n juhlapäivän päivitys voi häiritä (alustan pitäjä onnitteli vuosipäivästä). Näin laitan 8.9. viestin liikkeelle vuorokauden ensi minuuteilla, en aamusta, jolloin autoni jo kulkee ylös vesiliiron rajamailla.

21 vuotta sitten käsikirjoitus kirjaan ”Tunkua Katonharjalla” oli valmis ja kustantaja riemastuneena halusi saada sen painokoneisiin. Siinä todistelimme, vaimoni ja minä, että katon harjalla on tungosta ja kaikki muut paitsi Väyrynen tippuvat entisinä sankareina kirkon juurelle. Interterras, 1995 (kts Reijo Raekallio: kansikuva).

Docventures, TV-2, käsitteli Putinia ja Tuomiojaa (vanhempi heistä on Tuomioja), joilla kummallakin näytti olevan aika kallis kello ranteessa.

Merkittävin minua herättänyt havainto on, että Putin kahden eri nauhoituksen välissä oli muuttunut parissa kuukaudessa enemmän kuin Tuomioja kahdessa vuodessa. Mutta kumpikin oli muuttunut niin paljon, että peilin eteen en tänään oikein millään tohtisi mennä. ”Enhän minä muutu, enhän!?!”

Kumpikin herroista on vanhentunut ”vuosia kuukausissa” niinkuin asiaa Eino Leino runossaan yrittää todistaa.

Tähän nähden usean ministerin ja Kimmo Kiljusen kohellus eläkeläisten taitetusta indeksistä on todella roisia, jopa härskiä. Hävettää olla demari.

Olipa syy mikä tahansa (todennäköisesti kannattajien voittaminen huhtikuussa 2017?), minulle tulee todella hyvä olo siitä, että edelleen jatkan tavallisen lappilaisen ihmisen avittamista 30 tuntia viikossa urakalla ja lopun ajan hyvällä mielellä. Taittamatta itseäni tai indeksiä.

Ihminen on ilmeisesti aika huono oppimaan, mutta sitä vastaan minulla on suoja, joka ehkä toimii – ehkä ei.

Toistan samoja asioita niin taajaan, että sekä minun että vieraani on oltava mahdollisimman varma siitä, ettei mikään näissä päivityksissä muutu. En edes minä.

Vaikka Tuomiojan ja Putinin kellot ranteessa vaihtuvatkin.

Minulla on ranteessa Seiko Astron GPS. Harvinaisen vittumainen värkki.

http://www.antikvaari.fi/naytatuote.asp?id=1089386

p.s.

Aamulla sentään kirkasta ja Obamakin tapasi kohteliaasti Filippiinien kiroilevan siilin.