Kuka päättää jääkaapissasi?

Tasaisen oloinen sää: -6,2C, juuri ei sada eikä tuule.

Olen seurannut Lapin, Suomen ja aseistariisuntaneuvottelujen päätöksentekoa 44 vuoden ajan, keväästä 1972 alkaen (SALT2).

Yksi asia ei ole kuluneena aikana muuttunut: kun viimeinen niitti päätökseen on syntymässä ja sitä on alettava noudattaa, on niittivasaran päässä vain yksi käsipari.

Jos osapuolia päätöksenteossa on useita, jokaisella on sitten oma käsiparinsa, jolla hän voi allekirjoittaa vaikkapa ETYK-päätösasiakirjan. Mutta päätös siitä, että asiakirjassa on mukana III (kolmas) Kori, on yksissä käsissä.

Kun Ounasvaaralla lakkautetaan kauppa, joka muinoin oli punapääoman hallussa, mutta on vähitellen liukunut ruotsalaisten käsien kautta London City´en rahastojen pikkurahaksi, pitää perheessämme tehdä uusi päätös:

Siirtyäkö yksityisen K-kauppiaan tulosta parantamaan, kun heitä on asuntoni lähellä pian jo kolme vai tukeako rahan mättämistä Ouluun, jossa S-osuusliike rakentaa niitä vermeitä, joita se EI Rovaniemelle lupauksestaan huolimatta tehnytkään (ABC-huoltamo ja Uimahalli Ounaskosken rantaan).

Kuka päätti Neuvostoliitossa ETYK-asiakirjan kolmannen korin allekirjoittamisesta 1975, josta seurauksena kaatuivat niin Berliinin muuri kuin Neuvostoliittokin. Niiden tilalle rakentui vanha kunnon harvanvaltainen ja sotaisa habsburgilainen Itävalta-Unkari. Se sama, joka ennenkin on urheasti puolustanut länttä islamin hyökkäyksiä vastaan, yli tuhannen vuoden ajan.

Se, mistä meidän perheemme jääkaappi saa täydennyksensä, päätetään yksissä käsissä eivätkä ne ole minun käteni.

Mitenkäs se raamatussa menikään: ääni oli toisen, mutta kädet toisen toimijan? Eesauta kavereineen siinä pohdittiin.

Niinistö, Niinistö vai Niinistö?

ps

Atte Korhola ratkaisee YLE:n aamuhartaudessa tänään psykiatrisen tautiluokituksen ja Augustinuksen henkilöhistorian välisen sidoksen:

”Ajat ovat niin kuin me olemme. Me olemme ajat”.

http://areena.yle.fi/1-3234726#autoplay=true