Suvi

Utsjoelle meni talven pakkasennästys mittarien tarkistuksessa toissapäivänä, Enontekiö ei tiettävästi valita.

Utsjoen kunnanjohtaja valittaa.

-4,5C (lumen sisässä), uutta kirkasta lunta.
-2,4C (lumen päällä)

Eräs etelänaapurissa asuva kirjoittaja on usempaan kertaan toivonut, että puskurikapasitoija kirjoittaisi lyhyin, selkein lausein.
Ja asiaa.

Hän itse kirjoittaa lyhyin, selkein lausein.
Ja asiaa.

Meillä on hänen kanssaan eri asiat.

Tällä kertaa, näin heti herättyä, minulla ei ole enempää asiaa.

14 vuotta sitten, 29.1., aamusta oli Rovaniemeltä pohjoiseen, kymmenen poronkuseman päässä nelostien varressa eli Käyrämössä kylmä.

-56C.

Huomenta

*

Olen seuraillut sivusilmällä maakuntahallinnon valintaprosesseja. Olenhan ollut 8 vuoden ajan EU:n pohjoisimman maakunnan valtuuston puheenjohtajistossa.

Nyt ilmassa on uutta sähköä.

Olisivatko oppositio ja hallitus (siis Tiilikainen ja Guzenina) pääsemässä diiliin?

Yksi hallitus, yksi valtuusto, 80% maakunnan julkisista rahoista (SoTe, Kaava).

Ei ihme, että kansanedustajilla alkaa olla kiire.

Jakarandatuolit menevät Arkadianmäen remontin ajaksi varastoon ja eduskunta hukkaa arvovaltaansa entisissä Sibeliusakatemian tiloissa, joten jostain sitä valtaa on ronkittava:

Pyrkyä alkaa olla siihen valtuustoon ja hallitukseen, missä rahat ja hyvinvointi ovat jaettavina – ja pelastushelikopterit.

Kun Ilkka Kanerva aikanaan leivättömän pöydän ääressä vannoi, ettei maakuntahallituksen puheenjohtajalla mitään valtaa ole, hän kaavoituksen suhteen oli varsin hukassa.

Jos SoTe- ja kunta-uudistukset menevät yllä maalaamaani malliin, maakuntahallituksen pomolla on enemmän valtaa alueellaan kuin pääministerillä valtakunnassa.

Ike?

3 kommenttia artikkeliin ”Suvi

 1. Eikös maakäräjät olisi sopiva nimi vaikkapa sairaanhoitopiirille, jos kerran kyse on vain tituleeruksen vaihdon tarpeesta?

  Käräjöinti -vasitenki turpakäräjöinti -lisää hyvinvointia.

  Tykkää

  1. Me molemmat Muppet Shown´n aitiossa istujat (OK ja -aLii-) riemastuimme eilen ”Kirvesvaaran terveyskeskus”-youtube-pätkistä, joissa kuvattiin lähtötila SoTE- ja Kunta-uudistukseen, tasapuolisesti ministereitä Risikko ja Guzenina kohdellen.

   Maa- ja turpakäräjä-lisä ei tilannetta ainakaan huonontaisi: joka maakäräjiin oma tsoini, jhallaaho, jkatainen, jurpilainen ja präsänen.

   ”Hyvä tuloo (hakemattakin), sano Seinäjoen eurolottovoittaja”

   PVäyrynen kuittaa (s 4.9. 1946)

   Tykkää

 2. 14 vuotta sitten NiittyHeinä sekä Outi kävelivät koulusta kotiin (normaalisti käytettiin bussia) ihan sitä varten, että voi sitten aikanaan sanoa mukuloilleen, että silloin kun minä kävin koulua, käveltiin kouluun vaikka pakkasta oli -45 astetta ja silmäripsetkin jäätyivät toisiinsa kiinni kun silmiä räpäytti (ja tuo oli faktaa). Muistelemme myös, että kyseisen vuoden penkkaripäivänä auton lavalla oli aika hiton kylmä. (Outilta on lupa Niittiksen kirjoitukselle.)

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.