Åbon roisanttei (951)

jopas nukuttaa…
Heräilen myöhemmin…

Aaamiainen Fiian grillillä, mmmm, mutta Åbon Vanhan Tampereentien Prisma iskee vyön alle: ei iltapäivälehtiä ja croisant-hinta kolmenkertainen Rovaniemen Valintataloon nähden.

Jonkun on saatava lisenssi valmistaa lapsille Tamiflu´ta, suosittelen Orion OYJ: se on kaikki kotiinpäin.

Duudson räytyy, H1N1, ja kesä jatkuu.

Olen viimeksi nukkunut 9 tuntia silloin, kun viimeksi oli tällainen feng shui. Siitä onkin sitten aikaa.

Tall Ships Race, Harry Potter, VAM:n väärennettyjen RU-taulujen näyttely (Päivi Kiiski) ja Dennis ovat lähes mahdoton yhdistelmä logistisesti, Valion maitoa emme juo, koska Nestle kusettaa Väyrysen reviirillä (kehitysmaat).

Nestle tosin ei omista Valion maitotuotantoa, mutta myy samalla salarakas-nimellä jäätelöä, joka mielestäni ei ole yhtä makoisaa kuin Ingman-Arlan vastaava (testi tehty Rovaniemellä: Valio Lordin aukiolta, Ingman Revontulikeskuksen aukiolta).

Hinta Valion eduksi on 10c, mutta Arlan tötterö on isompi, vohveli makoisampi.

Nestle on muuten samasta maasta kuin Roche (Tamiflu) ja maailman tunnetuin itsesurma-klinikka.

* * *

No, nyt kahville, säätiedotuksia kauhistelemaan ja lehtiä lukemaan. Uutiset netistä (Simerock voitollinen euroina), mutta tunnelma kesästä, eläkäämme siis ihmisiksi

(Mansikat Turun torilla 3,90, Kouvolassa 3 – suurin osa ilmaa: hinta pitäisi määrätä kiloissa näin suurille marjoille!).

* * *

Päivän ”TurSa”-linkkejä (Turun Sanomat):

– ”Maigret ja rahahanojen salaisuus” (s. 2, Ari Niemi): loistelias ja lopullinen ratkaisu Suomen vaalirahoituskeskusteluun

– ”Tampereen vedestä löytynyt poliovirus ei huoleta Turussa”
(otsikko Turun Sanomat 23.7. s 4)

Ollila (EU:n viisaiden vara-pj, Shell´n ja Nokian hallitus) myi Nokiaa ennen tulosjulkistusta (s. 23)

Grigori on sisällä Hiace’ssa (kesädekkari, s. 20), ei Grigory (kts eilinen blogaus).

Samaan aikaa toisaalla: Simerock Ounaspaviljongilla 9-11. 7. 2010, tervetuloa, camping siinä ihan vieressä (ei enää I hautuumaan aidan suojissa), jos luoja ja Sheriffi suo!

* * *

Tall Ships’ Races lusittu, Mir ja Suomen Joutsen vertailtu (kumpi vai kampi), Burger della casa bongattu (Dennis), hellettä +1100 C (tai sinne päin) ja Turuntauti – taas kerran – diagnosoitu.

Turku on köyhä, yli varojensa elävä city, joka vuotaa 200:sta reiästä ja jota Raisio & al (ympäryskunnat) eivät aio pelastaa: ne itkevät ja pelastavat citynsä sitten aikanaan….

Vaimoväki shoppailee Skanssissa, heh – Sukari ei nykyisessä StoraEnso- ja KMS-tilanteessa kadehdi pätkääkään. Ymmärrän, ettei.

* * *

Iltahartaudessa jäätävä-ääninen nainen lukee Anselm Canteburgilaisen 900 vuoden takaisia hartauskirjoja.

Hartautta edeltää kimara hautajaisvirsiä, joten tankkaan samalla auton kun ostan mansikoita (7 egeä/2 lirtaa) ja Cessibon-kermavaahtoa.
2 litraa Ingmannin kermajäätelöä tulee ikäänkuin kaupan päälle laktoosittomana.

Saunailta. Siksikin Potterista – edustuksellisesti katsottuna – vain kaksi tähteä+. Jos kirja on lukematta, ei tätä rinssi-everstiä kannate käydä kelaamassa.

2 kommenttia artikkeliin Ӂbon roisanttei (951)

Kommentointi on suljettu.