Mannen utan öde II (925)

Olen surullisena ennenkin ihmetellyt.

Taas sama juttu.

http://anttiliikkanen.blogit.uusisuomi.fi/

Emme koskaan opi. Emme Krakovan lähettyvillä, emme Trabant-innossamme, emme vihreätä persialaista tuhannen ja yhden yön tarinaa opiskellessamme.

Onneksi on edes kesä. Edes Suomessa. Edes hetken.

Ja Marjatalla torilla kahvi kuumana – ynnä munkkein kanssa.

* * *

Yöllä on satanut aika lailla ja musta on pilvi nytkin Raunalla päin.

Oikein iso uutinenkin tuli torilla vastaan. Se ei liity Iraniin eikä muurien murtumiseen 1989 vaan Jaskan (meidän perheen ”setä”) autokuumeeseen.
Jaskalla ei ole autokuumetta!!!!!!!!!!!!!, mutta reilussa vartissa Marjatan kahvilla puhuttiin vain C5-asiasta.
Liki puoli miljoonaa kilometriä ajettu 234-Volvo aikoo mennä autojen kiirastuleen ja punainen on vaihtumassa tumman vihreään. 2003-mallisesta Sitikasta on haku, alle kymppitonnilla, ilman kaasujousitusta.

Mutta ei autokuume, ei. Täälläkään, luovan älykkäällä ja maailmoja syleilevällä puskurikapasiteetilla, asia ei edes mainintaa ansaitse. Ei, vaan tusinan verran kokonaista riviä.

Aamuhartaudessa siunausta toivotti yritysvalmentaja vapaakirkollisista piireistä, mutta samalla tuli selväksi se, kuka on kirjoittanut sanat ”Oi muistatko vielä sen virren”. Nii-in, kuka?

* * *

Käsiini osui Moottori-lehti 6-7/09. Siinä sivulla 27 Matti Merilinna kolumnoi liikennekuolemista. Mies on entinen Tekniikan Maailman päätoimittaja.
Onneksi. Entinen.
Asia on sinne päin, mutta sävy ja asenteet sieltä (siis syvältä).

Että pisti mietteliääksi tässä maailmassa, jossa yhä useampi on ”Sofien valinta”-tilanteessa yhä useammin.

Jos ette ehdi, arvoisat vieraani, ”Pohjoiseen puskurikapasiteettiin” tutustua (linkki blogauksen alussa), lukekaa päivän Hesarista sivun A4 ylälaita ja B3 alalaista.

Opetelkaan sanan furbismo merkitys ja ihmetelkää, mikseivät Fi-, DK- tai SE-MEP:it ( vanhat Hoot) vaadi Italian parlamentin hajoittamista.

Saati että yli 16 000 lobbarin ympäröimän EU-parlamentin, –komission, -neuvoston, –huippukokouksen ja –tuomisistuimen kastraatiota.

Koko juttu on luettavissamme sitten aikanaan Jari Tervon kirjasta Koljatti.
Lyhyinä, iskevinä lauseina. Melkein arvaan, että Paavo kirjoittaa TurSa:iin ja SK:een kolumnin ja Matti blogin, Ilkka tyytynee tekstariin.
Syyskuussa.