Ei sada – laariin (923)

Ennen juhannusta sanottiin ennenvanhaan(Vanhasta) satavan laariin.

Nyt Suomessa käväissyt viisas kumoaa viisauden: ruista kasvatettakoon siellä, missä se kasvaa valvimmalla. (HS, s 2, eilen)
Itävallassa?
Eilen lentelin yli Euroopan ja joka paikassa huomasin olevan peltoja. Nyt joka paikassa sataa. Enemmän kuin viiteenkymmeneen vuoteen.

Mutta Tampereella ei sada eikä ole peltoja.

Näyttää siltä, että sää on niin sekaisin, ettei ruista missään kannata viljellä. Eikä kauraa. Ohraa sentään toki, olusen tekhon.
Pitää tehdä niinkuin muuan tavaratalojohtaja sanoo: on ostettava leivät valmiina. Jos ne vielä ovat muovipussissa, eivät ne kastu vaikka sataakin.

Kait ruista/kauraa/humalaa voi viljellä sateelta suojassa? Siellä Itävallassa.

Hyvää huomenta, lähden torille kahville – satamassa näyttää sellainen tori olevan. Tammerkosken rannassa?

Ennen joutumistani torille syön kaurasta tehtyä puuroa. Ei maistunut sateelle, mutta lehdessä kuitenkin luki, että IAEA:n ja F-1-sirkuksen johto vaihtuu. Vain toisen nimi on Elfaraday (Epyktistä).

Mitäs sitten?
No sitä, että molemmat ovat tärkeitä juttuja, mutta vain toinen on mielessä.
Se ei ole F-1. Jossa on joku mosse pomona ollut ja kusettanut koko kuntourheilevaa Vantaata…

* * *

Tunnen Esa S.-nimisen ihmisen. Hän sanoo tv-uutisissa, ettei hänen firmassaan ole filunkia. Muuan maalaisliittolainen taas sanoo, että on.

Tästä nyt sitten keskustellaan, kunnes eilen mainittu Pandoran lipas menee kiinni ja kansa alkaa vaeltaa pimeydessä.
Siis elokuulla.

Maaru puolitäynnä kaurapuutoa ja Hesari luettuna menen nyt sinne torille. Tai siis satamaan. Ei ala – lehden mukaan – muuten satamaan pariin viikkoon. Hakemaan munkkia satamasta.

Paitsi sataa siellä Itävallassa, Unkarin naapurissa (jossa, jälkimmäisessäkin, kokoomustaustaisen suurlähettilään mukaan sataa, kuten pari päivää sitten taisin kertoakin).

* * *

Tori – yksi monesta – on Tampereen rannassa, täällä on kolme kahvilaa ja ihmiset lukevat samaa lehteä kuin Marjatan torikahviossa – tai siis saman Alman lehteä: Ilta/Aamulehteä. Kahvi on kalliimpaa, samoin pienemmät munkit (kuin Marjatalla).

Uutiset ovat samoja, jo Vanhastuneita. Höh! Pieni maa ja paljon sopuleita.

Laukon torilla muuten kerrottiin, että Tampereen talous ei korjaannu veroja korottamalla, vaan tarvitaan suuria rakenteellisia muutoksia (tuttua?).

Vihreät vaativat, että vanhusten viimeinen ja kallein elinkuukausi pitää hoitaa hyvin ja kalliisti, mutta kouluja on lopetettava, yhdistettävä ja vähennettävä paljon (ei tuttua Simo Frangenin vaimon pohjoisille puoluetovereille, joista – etelästä – yksi on Vanhasenaikaisesti rahoitettuna loikannutkin kokoomukseen tämän toteuttamaan – ei sentään Tampereella).

”Onkskukkasoittanu” kyselee Matti. EI! (Iltalehti, tänään).

* * *

Tampereen Vapriikissa on Sitting Bull-näyttely.

Ottakaapa asia loma-ohjelmaan ja paikan päällä ottakaa opastettu kierros ja oppaaksi herra Henriksson.

Tunnin kierroksen jälkeen tiedätte, miksi ruotsalaisten kanssa kuluu aikaa neuvotteluissa.

Ja miksi vaimo nostaessaan aviomiehensä läppärin, puukon ja haulikon pihalle saa vapautensa heti – lukot tietenkin joutuu hän vaihtamaan. Ja vapauden saa tietenkin se ukonrahjus myös.

Aika hyvä systeemi, tasankointiaaneilla…

.