Kesäarki (920)

Katson seuraavia kolmea viikkoa hiukan kauhulla.
Onneksi niihin ei liity – kohdallani – paikallispolitiikkaa sellaisenaan.

Jos liittyisi, laitattaisin torin portin salkoihin Rovaniemi-viirit (huomenna alkavat kesämarkkinat!) koko loppukesäksi (alkukesä ei torivalvojaa innostanut).

No, otan lääkkeeni kiltisti, kuuntelen aamunvartion, poikkean Marjatan kahvilaan, liputtamattomalle torille.

Ehkä se siitä.
Tosin aamuhartaudessa espoolainen ”sokeripalamies” käytti paradoksia: vuoden pisimpään aurinko-aikhan hän puhuu pimeydestä.
Hohhoijaa, parisuhteiden – tai osan niistä, DNA-syistä – siunaus saa vielä odottaa, kun kauppakeskuksia sentään on vailla siunausta. Ei DNA-syistä (vaikka niissä DNA olisikin, elämä on!)
Espoossa jne.

+7,5C on enemmän kuin toissa-aamun +3C. Lupeissa aurinkoinen ja lämmin viikko, Lapin Kansa (kannettiin myöhässä – laatikkoon!!!) mainitsee Liikkasen sivulla 5, oho!

Samalla lehti todistaa, että Pöykkölässä ja Niskanperällä asuu Tornion kirkonmäen jälkeen Lapin vaikutusvaltaisinta väkeä (raha rulettaa, todistaa Keskisuomalaisen emeritus, Laatikainen: näihin nojaa Maalaisliitto so Raamattu, Suomen laki ja Pankki).
Niinkuin tuota ei olisi tiedetty (kolme kirjainta sen selittää, mutta niitä ei kirjoiteta).

(ps: konsa niin moni on kuitenkin kysynyt niitä kolmea kirjainta, laitetaan ne tähän: SAK/KOP/STK/SDP/SYP/DNA/RNA/KOK/jokin muu – tarpeeton yliviivataan tai oikea vastaus ympyröidään)

Aloite varmaan on tulossa: Niskanperästä Westend ja Pöykkölästä Gädvik, niin se on siinä (Torniosta tietenkin Kaunainen…ups, i-kirjain unohtui, muistuttavat kemiläiset: no, lisätkää se sinne ite! jos osaatte kirjoittaa).

Obs, sic:

Kommenteissa on innovatiivisille pääomapiireille ehdotuksia, jotka kannattaa brainstormattuina napata lainaksi – ei laskutusta!

8 kommenttia artikkeliin ”Kesäarki (920)

 1. Jedda on kyllä melko Pöykkölä. Rikkaita idiootteja, halpaa pikaruokaa ilman ammattitaitoa ja pinnan alla kytee sairaita nuoria. Pursiseuran satamaan ei ole sitten mitään asiaa kun me leikitään rikkaita niinku naapurissa.

  Tykkää

 2. Heh, Pöykkölä, Rollon Jedda.

  Pitääpä markkinoida, vai mitä, Anders ja Kiiski?

  Tai Jedda, Esbobor´s Pöykkölä!

  Anders Kuhlman (googletapa tuo sukunimi!!!!), Jeddan pursiseuran kommondori, Pohjolan Sukarto!

  Itse perustus-presidentteilin aikanaan Arctic Golf Finland – seuraa, jonka kotikenttä pitkään oli Pöykkölän Valtameri (Kirkonjyrhämä, Pursiseuran ranta, josta sittemmin on bongattu myös Arktiset jää-uimarit…).

  Olisihan se melkoinen benefitti:

  Hakekaa raikas vesi ja jäinen kylpy Arktisen Jeddan myötätuulista, lyökää ”hole in one” kentällä, jota kohta ei ole”.

  Sama arabiaksi oikian Jeddan ilmoitustaululle ja avot, Ryssän rikkaatkin panisivat merkille.

  Tykkää

 3. Heh, mie pääsin juhannuksena tähän:

  Suoritin sukututkimusta: Carolus Bartholdi, Iitin kirkkoherra (1607) ja Jakob Dannenberg (1630), Brandenburgin soittoniekka (molemmat Vaasojen aikhan, jolloin Ruotsi oli Itämeren herra), löytyivät kanta-isiksi. Toinen haara(kin) on Säämingistä. Ikävää oli huomata, että Korhonen tuli jo varhain (1658) sotkemaan sukumme puolueen rahoitusta

  Tuohon Korhoseen mie sitte lopetin – niinkuin kovin moni muukin genealogi lopettaa, hevosvarkaisiin, murhamiehiin, maanpettureihin jne…

  Tykkää

 4. Taimokonhoitajalle tiedoksi: kommentoin täällä tiukasti Hynnisen alkuperäistä kirjoitusta Kotimaa-lehdessä.
  SK-haastattelussa Hynninen oli jo pehmennyt, mutta toisaalta vetosi nimettömiin kirkon huippuihin – joka mielestäni osoittaa taas ”kansakoulunopettajan” sielua (kts Täällä Pohjantähden alla).
  Lupa se on tehdä, mutta antaa tuo astian makua: tiedämme Kuopion ja arkkihiippakunnan piispan ajatukset toki, joten ne nimet olisi voinut ääneenkin sanoa.
  Avoimuus ei ole näissä asioissa pahasta, ei varmasti!

  Tykkää

  1. no pitihän se arvata että aina on myöhässä kun laittaa kommentin mistä vain arktisiin sfaareihin,
   prelaatit on ihmisiä nekin, mutta samaa mieltä siinä nimiasiassa vaikka teksti tuleekin acronymisenä tässä

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.