Hauskoja asioita

Aamun lehdessä,porouutiset, pääkirjoittaja-kaimani heittelee pikkupuukkoja Goodmanin ja Baddingin selkään. Mutta kumartaa syvään Mannerheimille.

Samassa lehdessä Maria Säkö asettaa pienen punaisen kynttilän palamaan Smeds-nimisen teatteriohjaajan teoksen eteen, pimenevään iltaan.

Kaurapuuroa valmistuu tänään viidelle. Viides on kingcharlesspanieli.

Voihan tätä sunnuntaiksi kutsua ja voi tok tätä hauskana pitää, kun tässä on niin hauskoja asioita.

Luettelenko muita, Heikkiä (ent Lapin lääninhallitus) viehättäviä? Mukka, Ylivaara, Palsa

Entäs Määttää (ent Nordea) viehättäviä? Päätoimittajan kolumni tänään Lapin Kansa sanomalehdessä? Njaa. Jotain pitäisi lisätä, sanoo lehti: velkaa, veroja tai palvelujen leikkauksia. Valitse siitä.

* * *

Liisa Keltinkahgas-Järvinen aikoo selättää laman lisäämällä runsaasti henkilökuntaa päivähoitoon lisäämättä päivähoitopaikkoja.
Tai vähentämällä runsaasti päivähoitopaikkoja vähentäen Niinistön ja Wettenstrandin mahdollisuutta toimita kokopäivätyössä puoluejohtajana:

Pikkulapsen psyykkinen kehitys ja päiväkotien todellisuus ovat professori Liisa Keltikangas-Järvisen mukaan usein pahasti ristiriidassa. Turun Sanomien haastatteleman Keltikangas-Järvisen mukaan tutkimuksissa parhaiksi todetut päiväkotiryhmien koot ovat hätkähdyttävän pieniä.

Esimerkiksi alle kolmivuotiaalle ihanteellinen ryhmäkoko on 6-8 lasta. Yli 12 lapsen ryhmät muodostavat sen sijaan jo riskin lapsen kehitykselle.

Professori Keltikangas-Järvinen varoittaa, että liian suurista hoitoryhmistä seuraa aggressiivisen käytöksen yleistymistä sosiaalisuuden sijasta.

Suomalaisissa päiväkodeissa parinkymmenen alle kolmivuotiaan lapsen ryhmät ovat arkipäivää. Isommilla lapsilla ryhmäkoot hipovat usein kolmeakymmentä.

Keltikangas-Järvinen harmittelee, että Suomen päivähoitojärjestelmää luotaessa ei ole käytetty kehityspsykologista tietoa, vaan järjestelmä syntyi 1970-luvulla käytännön pakosta, kun äidit siirtyivät palkkatyöhön.

Myöskään poliitikkojen äskettäiset ehdotukset äitiys- ja vanhempainvapaiden uusista jakomalleista eivät professorin mukaan nojaudu minkäänlaiseen kehityspsykologiseen selvitykseen.”

Tietysti yksi mahdollisuus on palkata kotiin apulainen. Sellainen, joita oli 1900-1960, kun sellaisia oli tarjolla ja tarpeen.

Itse asiassa kaksi vanhinta poikaani ovat sellaisen kanssa kasuneet. 1975-82. Erja, Lea, Krisse jne, kaikki kivoja ja hyvejä. No joo, Satu, heh…

Hyvää huomenta, vieraani, Lapissa on parahultainen sää.

Sään nautintaa lisää pieni uutisenpätkä, joka kertoo, että Lippupalveluun ei enää voi luottaa (se ilmoitti, että 10 lippua / tilaaja on ehdoton maksimi Metallica-ennakkomyynnissä):

Porin kaupunki on ostanut 200 lippua ensi kesän Sonisphere-musiikkitapahtumaan, jonka päätähtenä esiintyy Metallica. Mikäli kaupunki on maksanut lipuistaan listahinnan, lippupotin arvo on runsaat 17 000 euroa.

Kaupunki aikoo jakaa lippuja lobbaustarkoituksessa tärkeille vaikuttajille.”

Ilmoitukseni Porin kaupungille:

Olen ehdottomasti tärkeä vaikuttaja ja kirjoitan sadoille muille vaikuttajille joka päivä, milloin en tapaa heitä omissa vaikuttamis-touhuissani.
Siitä huolimatta kieltäydyn vastaanottamasta Sonisphere-lippuja itselleni ja neljälle asiasta kiinnostuneelle lapselleni ystävineen.
Ehdottomasti kieltäydyn – vääryyvellä hankittuja!