Ovi auki! Jäniksen vuosi loppuu maanantaina

Herhiläisiä on ollut kimpussani.

Toisaalta minulla on pomo, jonka ovi on aina auki ja joka osaa brittihuumorin.

Lisäksi mie asun Rovaniemellä, joka on kärkipaikka, kun Kansallisooppera pohtii, missä se esittäisi Lännen tyttö oopperansa. TV-uutisilla on sama priorisointi (Jyväskylä ja Senaatintori jätettiin maininnalle)

Se tekee ylpiäksi, koska esitys oli enemmän kuin tsiljardi jänestä, joita aletaan ampua maanantaina. Markku mukaanlukien. Ampuu.
=>
Helsingin Senaatintori täyttyi lauantaina miesenergiasta, kun yli tuhat Markkua ympäri Suomea kokoontui ennätysyritykseen. Markku-liiton tavoitteena oli koota paikalle 1 100 Markkua ja näin lyödä Dubain Mohammedien aiempi maailmanennätys.”

* * *

Minua on moitittu terävästikin siitä, että suhtaudun pilkallisesti käsitteeseen Espoo (Esbo), joka on maaherran paikkansa kesken jättävän Hannele Pokan järkyttävän kallis uusi kotikaupunki. Ja tyttärensä, mutta ei Pokka-Jussan.

Minä vastaan nyt moittijoille, terävästi.

Espoo on pikkukakara Rovaniemeen verrattuna. Se juhlii 550-vuotistaivaltaan tänä vuonna.

Rovaniemi juhlii ensi viikolla 555-vuotistaivaltaan.

Viisi vuotta on paljon, tosi paljon.

Aatelkaapa vähän!
Kyllä naperoita joutaa ojentaa” (sanoi 20-vuotias illalla 15-vuotiaalle meidän kotona).

* * *

Nyt tämä voisi vaikkapa alkaa riittää. Olen rakentanut sellaista lauttaa, jolla pääsen mille tahansa autiolle saarelle elämän valtamerellä (vrt Finlandia-kirjailija Olli Jalonen tuoreessa Suomen Kuvalehdessä).

Kun astun tuolle lautalle, en ota sinne mukaan yhtään sellaista ihmistä, joka työskentelee suljetun oven takana huoneessa, jossa on liikennevalot ovella.

Muuten: aamuhartaudessa Pollari Jyväskylästä (Pelastusarmeija) puhuu hyvin ja – omassa asiassaan – asiaa. Näin pitää.

* * *

Oli illalla hauska laulaa ja julistella kokoonpanossa, jota tuo ovensa apposellaan pitävä brittihuumoria viljelevä jokivarren jäpykkä johti, kts edellä.

Ei tosin ollut hauska laulaa ja julistella köörille, joka höpötteli niin isoon ääneen, ettei omaa ääntään voinut kuulla. Narsistille kauhea paikka, tosi kauhea.

Siitä tuli hivenen paha mieli ja koko homma siltä osin pikkuisen kusi:

Huono yleisö, väärät äänestäjät”, sanoo Hannes Viiri ja jatkaa maalaisliittolaista linjaa, jota säestää Ari Ruotsalainen.

Viimemainittu puhuu Poroaapisessa (koko lehti myytävänä eniten tarjoavalle) puhdasta sontaa – siis edellispäivänä vielä maataloustuotteesta jalostettuna appeena syötyä. Antaa puhua, kyllä kansa tietää!

Laadukas ”tappi”, indeed, the last one! (aamun sanomalehti).

* * *

SE brunetti, jonka McCain valitsi USA:n pressaksi (ei 72-vuotias tossa tohinassa edes neljää vuotta pysy elossa, 30%:n todennäköisyydellä, ja mustat ammutaan joka tapauksessa), kieltää abortin tekemisen ja sallii äidin ampumisen – raskaana tai ei.

Katselin 46-vuotiaan kuvaa televisiossa ja ihmettelin, miten on ämmi niin tutun näköinen. Mahtoiko kukaan muu ihmetellä?

Ihan niinkuin Alexander (tänään ortodoksinen nimipäivä, onnea hurrikansan edustajalle!) ja Rice olisi risteytetty.

Toisaalla katselin 33-vuotiaan kuvaa HS/NYT:ssä ja totesin hänen olevan saman ikäinen kuin esikoinen tässä ”minä olen liikkanen, mitään sille mahda en”-köörissä.

NYT:n valokuva on toistaiseksi kaunein, mitä Mannerheimin Studebaker-perheestä (Arto Paasilinna, Kylmä järki, kuumat tunteet; wsoy 2005) on lehteen präntätty.

Itse nainen, Jutta, edustaa sinipuna-haaveita Mustosensa kanssa. Ans kattoo, sano katontekijä!

* * *

Juttelin illalla sellaisten kanssa, jotka Hannele Pokka halusi hyvästellä, vaikka Lordin aukiolla samaan aikaan oli Puccinin ooppera. Hannele muuttaa Espooseen (Esbo). Heihin ei kuulunut Lapin yliopiston rehtori. Miksikähän?

Yhteinen surumme on ja oli ja tulee olemaan, että tuo samannäköisiä tikku-ukkoja ja -akkoja piirtävä väylänvarren mies nyt Pokankin ikuisti galleriaan, jota katsojat eivät arvosta, vain umpikepulaiset ja suuri yleisö – se sama joka illalla pulisi.

Onneksi illalla avattiin Pokan sielun sijasta Mukan Tuulin taidenäyttely.

Käykää se katsomassa. Laatuisaa kuvataidetta. Gallerian nimi on Varjo, löytyy Rovakadun Inarinpuoleisesta päästä.

Ja ohittakaa huoleti lopettamislistalla oleva lääninhallitus: ei laatuisaa kuvataidetta.

Torille kahville ny…

* * *

Torilla kerrottiin kokouksesta, jossa ovet olivat kiinni ja punaiset valot paloivat ulkopuolella.

Tietenkin kokouksesta kerrottiin sitten kaikki, niinkuin varmaan on tarkoituskin: minkä salaisempi, sen avoimempi – ja kerrontatavaltaan tehokkaampi.

Jotenkin tuli tuttu olo. Pomo käskee alaistaan pitämään turpansa kiinni ja moittii hänet julkisesti, kun käsky ei pure.

Ei se pure, hyvät pomot, ei.

Mutta jos pidetään ovet auki ja kielletään liikennevalot ovelta, syntyy ilmapiiri, jota kutsutaan luottamukselliseksi.

Sitten ei tarvitse kiusata niitä, jotka eivät pidä turpaansa kiinni (kts myös TV-uutiset, viikonloppuna). Siis kaikkia. Ketään.

* * *

Olen taas vieraideni harmiksi (tai onneksi) korjaillut bloggauksen alkupuolta soppelimmaksi. Miksi?
Siksi, että tämä on vallassani. Ei lukijoiden, siis Teidän, vieraitteni vallassa. Heh!

* * *

Ministerin kiireelle on nyt luotu uusi, takuulla erilainen käytännön normi.

Pekkarinen – tämä nahkurin orsilla tavattava, joka rypee alopeciansa kanssa narsistisessa itsesäälissä ja on muutenkin kova jätkä – on ollut niin kiireinen, ettei mies ehtinyt heittää Ilta=Sanomien tikkakisassa kuin 3 tikkaa.
?!????!!????

Tuleekohan tuosta uusi lentävä slogan:

kolmen tikan kiire.

Ei siis enää korpin tai Liikkasen kiire haaskalta haaskalle.

Tai sitten siitä tulee helevetin hyvä huuli, kas tässä:

Puijon seurakunnan kappalainen Kari Kuula on toistanut sanan helvetti useammin kuin kukaan kirkonmies – mutta ei suuttuessaan vaan opettaessaan. Kuopiolaisen teologian tohtorin teos Helvetin historia ja suosittu luentosarjansa oikeuttavat nimittämään Kuulaa aiheen keskeiseksi asiantuntijaksi.
Kuula on etenkin tietokirjailija ja historioitsija, jonka väitös Paavalista kristinuskon ensimmäisenä teologina on alansa kärkeä. Häneltä on siis lupa kysyä Paavalin sanomaksi laitetusta kehotuksesta ”nainen vaietkoon seurakunnassa”.

– Tästä on kaksi näkemystä. On mahdollista, että Korinttilaiskirjeeseen lause on lisätty muutama vuosikymmen Paavalin kuoleman jälkeen, kun on haluttu rajoittaa naisten toimintaa seurakunnassa. Tai sitten Paavali halusi vaientaa tuolloin Korintissa häiriköineet naiset, mutta vain heidät ja vain siinä tilanteessa, Kuula katsoo.”

* * *

Kiirettä piti Toyota Yaris – kuski lauantaikarkkiretkelläni nähtynä.

Hän painalsi vauhdilla läpi punaisista – ei siis vanhoista vihreistä – ja yritti ajaa vihreän ukon luvalla suojatietä ylittäneet kaksi nuorta ”donori”-kuntoon (olikohan kuskilla itsellään tai omaisella munuaisesta, maksasta tai sydän-keuhko-siirrosta tullutta hoppua?, kts eilinen bloggaus).

Metallinharmaan auton rekisterinumero on…ja pysyy.

Näitä helevetin mulkkuja on muuallakin kuin kondomin ja bemarin sisällä, vaikka tässä tapauksessa ratissa olikin Sarahin näköinen misukka (Alaskan kuvernööri, ampuma-aseiden ystävä ja eskimon vaimo).

* * *

Porvari-median päivän anti on nautitsettu, mukaan mahtuu vain yksi toisinajattelija.
Ilmoittaudun hänen – ikätoverini – kannattajaksi.

AIMO MASSINEN

Kun entinen pääministeri ja eduskunnan entinen puhemies Paavo Lipponen lähti venäläis-saksalaisen Nord Streamin, Viipurista Saksan pohjoisrannikolle kulkevan Itämeren maakaasuputken edistäjäksi, siitä nousi melkoinen haloo, vaikka EU:n parlamentti on hyväksynyt hankkeen keskeiseksi osaksi Euroopan laajuista energiaverkkoa.

Koko kolumni löytyy osoitteesta http://www.turunsanomat.fi, kannattaa samoin/toisin-ajattelevienkin tavata läpi!

Samalla muistutan niin Stubbia, Kataista, Niinistöä kuin Häkämiestäkin, että kypärä on syytä pitää päässä ja liperit kaulassa, jos aikoo pysyä McCainin ja eskimovaimon kyydissä. On se niin kovaa, on.

Rullaluistelu, triathlon, Siilinjärven-tappo ja ru=ru=ru.

* * *

Hiljaisten viestien lukeminen silmät auki mualimalla liikkuessa on taitolaji. Erityisesti niistä vedettävien johtopäätösten osuvuus.

Valintatalon parkkipaikalle (Ounasvaara, litra ysivitosta reilusti alle puolitoista €) ei tänään meinannut mahtua. Kukaan ei osannut kertoa syytä – eikä sitä löytynytkään.

Jos olisin K– tai S-liikkeen edeskäypä, alkaisin nyt pohtia tätä hiljaista viestiä ja väitänkin, että oikea vastaus kannattaisi. K- tai S-liikkeelle.

Mutta myös kuntavaaleihin menossa oleville puolueille.
E-liike-rules?

Taitaa demarijengi sittenkin pitää suurimman kuntapuolueen aseman – ja vastuut?

* * *

Lopuksi STT:n (vai oliko se YLE:n) uutisia:

Psykiatri: Sananvapauden käyttäjiä kiusataan

Kokeneen rovaniemeläispoliitikon ja psykiatrin Antti Liikkasen (sd) mukaan salailukulttuurin rikkoja saa kärsiä, vaikka kunnan luottamusmies saa kertoa muista kuin lain mukaan salassa pidettävistä asioista täysin vapaasti.

– Siitä seuraa usein sakinhivutus eli sisäinen mobbaus tai kiusaaminen. Se on samanlaista kuin koulukiusaaminen ja työpaikkakiusaaminen. Kyllä ihminen tälla tavoin neljässä vuodessa kuriin saadaan, Liikkanen sanoo.”

* * *

LouhivuorenKäsky” on sitten peffa puutuen nautittu.
Liki 2 tuntia, paljon kaunista kuvausta, mutta kovin löysä käsikirjoitus ja niukka jänne sekä viritys.
Ei riitä, että raina haluaa olla taidetta, se pitää myös tehdä sellaiseksi.
Nyt ei onnistuttu.
Kaksi tähteä (vaikkei niiden antaminen olekaan fiksua, heh)…

3 kommenttia artikkeliin ”Ovi auki! Jäniksen vuosi loppuu maanantaina

 1. Julkinen totuus on se hivutus, mutta kuka hivauttaisi hivuttajia? Hivutuksen tai siitä vinkkaamisen pitäisi myös olla hälytys kello kansalaisille. Kun vahtikoira haukkuu on sille syynsä.

  Käsittämätöntähän se on että yhteisistä asioista päätettäessä ei yhteisesti päästä kuulemaan keskustelua. Tiukat pitää olla vaateet sille että ei hiiskuttaisi.

  ANT’s taitaa osata mediasuhteet ja esiintymisen taidon aika hyvin?

  Kuka on seuraava ANT uunista ulos?

  Tykkää

 2. Kun uutisissa näin ja kuulin tuosta kuvaamastasi termistä ’mobbaus’ ja sen avulla 4 vuodessa suoritettavasta kurinpalautuksesta, joku mielleyhtymä sai katsomaan taas kerran kuvagalleriassasi olevaa VIIB kuvaa. Kolme vuotta oltiin yhdessä poikaluokalla. Mobattiinko silloin? Ja jos niin ketä? Ja kuka?

  Tykkää

 3. Kiusattiin toki, vaikken ihan samaa ikäluokkaa ole enkä edes samalla luokalla.

  Tytöt kiusasivat huonosti peitetyllä näppylärinnoilla ja niillä lyhyen lyhyillä hameilla, jotka jättivät sen mielikuvituksen varan, joka on ..krhmh.. mitta eli lyhyt silloin ainakin mielestämme ja faktisesti keskiarvo.

  Toinen kiusan muoto oli ja on tihkusateen kaltainen ilkeyden klimaatti. Täytyy toivoa, että ilmastonmuutos tekee siitä rankkasateen, johon kehitetään suoja-asuja.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.