Puutarhan lapset

Rovaniemen seurakunta, Kreml ja Lapin lääninhallitus ovat samalla jatkeella Kemijärven kaupungintalon kanssa.

Seurakunnan osalta on vallalla kaksi totuutta: Lapin Kansan ja Lapin Radion. Valitkaa.

Lapin lääninhallituksen osalta vallalla on useampi totuus, älkää valitko (Korva aloittaa vasta 1.9.)

Kremlin osalta vallalla on useampia totuuksia. Älkää valitko Keijo Korhosen totuutta (Lapin Kansa 27.8., pääkirjoitus-sivun yliö), koska se viittaa Arizonasta käsin cowboy-hattu päässä Paasikiveen ja Kekkoseen.

Abhasia ja Azerbeizdan ovat vielä lähtökuopissa Etelä-Ossetian kanssa, mutta kaikki ovat unohtaneet Pohjois-.

Ukraina ja Denver pidättävät henkeään.

Katainen ja Vanhanen pohtivat riihessään, paljonko kärsii veroja kantaa, ettei tule lypsylehmää tappaneeksi, skål!

Keskiviikko näyttää olevan niin omassa kuin globaalissakin katsannassa niin täynnä kunnallisvaaleihin lähtemään lupautuneita, että lähtö huhhu-ilmaan tässä tuli.
(huhhu-ilma = (tässä) tihkuinen sade)

* * *

Ruotsissa on viimein herätty varustautumis-asioissa.
Ministerit ovat tulleet tutustumaan rautakauteen** (Lapin Kansa 27.8. s 24).
Vaikka kausi on uusi, on siitä käsitteellisesti lyhyempi matka kivikauteen.
Sellaiseen jo alueita on yritetty siirtää. Venäläisten mielestä ainakin Kosovossa, lännen mielestä Ossetiassa ja Georgiassa.

Huh huh.

**Rautakausi Ruotsissa muuten tarkoittaa, että taas uusi tunturi tai vaara muutetaan teräkseksi, jota sitoutumaton, varustautumaton ja sotaa kavahtava Ruotsi myy sekä ydin- että akselivalloille ja jos jotain jää yli, myös reunuksille. Vanhaan tuttuun tyyliin.
Boforseina, volvoina tai malmina. Ikeassa? No ei sentään, siellä myydään köttbullar. Muualla niitä sitten tehdään, hyi! Haavoja.

* * *

Jos ihossamme sitten on haava ja se alkaa tulehtua, on kaksi vaihtoehtoa:

1) antaa kärpäsen munia siihen: toukat pitävät huolen lopusta (kts myös Sofi Oksanen: Viron kohtalonhetket väärinpäin laskettuina)

2) kotona on kerättynä pihkaa: laitetaan se mummon suuhun pehmenemään ja asetetaan sitten haavalle ja lykätään paineside päälle.

Kummassakin tapauksessa jatko on odottamista.

On vielä kolmas mahdollisuus. Mennään apteekkiin, jossa on Lääkelaitoksen hyväksymää ja Suomen kulttuurirahaston Lapin rahaston tukemaa pihkavoidetta, made in Kolari.

Jos haava on sittenkin sielussa (ei haukku haavaa tee, Timo E., =>Riku Tapio* & Co!), kannattee eilisen bloggauksen vihje ottaa todesta. HS 26.8. s D 1: ”Aivot ovat tunteellinen elin” (Susanne Björkholm).

=> Ulkolappilaisia varten tiedoksi Riku Tapion asiasta:
Rovaniemen seurakunnan kirkkoneuvosto eilen perui keväällä tekemänsä valinnan – Riku Tapio – seurakunnan pääpuutarhuriksi, Jumalan ohella tietenkin. Sijaisena tyhjässä virassa – ei siis Jumalan – jatkaa sen nykyinen va tekijätär, jonka valitus meni läpi neuvostossa äänin 7-6 (en tiedä, osallistuivatko serkut: minkä serkumpi, sen herkumpi).
Nyt odotetaan, palaavatko asiasta raivostuneina kirkosta eronneet maksamaan tämän hölmöilyn kulut. Vai odottavatko he lopullista pääpuutarhurin valintaa – ei Jumalan.
Kannattee myös tietää, että pääpuutarhuri hallinnoi seurakunnan tasetta ja se EI ole pieni. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunnan esittelijä ja valmistelija on jossain Marsin ja iäisyyden (kts Valtaoja, maanantaisin, TV-1) välimaastossa, mitä tulee taloudelliseen valtaan.

* * *

Suomen keskusta (ei siis keskustapuolue tai maalaisliitto) on yhtä moderni kuin demarit Sorsan syrjäyttäessään (pressavaalit, joissa MOKA sitten valittiin, tuellani):

Keskusta järjestää kunnallisvaaliehdokkaistaan esivaalin internetissä, kirjoittaa sanomalehti Kaleva. Tarkoituksena on, että siihen saavat osallistua myös puolueen ulkopuoliset henkilöt.
Nettiäänestyksen avulla yritetään lisätä kansalaisten vaali-intoa ja aktivoida puolueen omaa väkeä loppukiriin lokakuun vaaleissa.

Keskusta on puolueista ensimmäinen, joka ottaa käyttöön nettiäänestyksen. Ehdokaslistoille pääsyyn nettiäänestyksen tuloksella ei ole kuitenkaan vaikutusta.

Pyydän kiinnittämään huomiota viimeiseen, mustattuun lauseeseen, joka kryptattuna kuuluu:

rouva Clinton asettui Denverissä täydestä sydämestään Ob(s)ama – Bin(-la-)Denin taakse 4.11. suoritettavissa netti- jne vaaleissa

(sanahirvitys sulkumerkkeineen lainattu Antti Kuulasmaan bloggauksesta viime viikolta)

* * *

Kävin neuvottelussa. Siihen osallistui ohellani 7 pirun viisasta ihmistä (miestä ja naista).
Neuvottelu päättyi hyvin: Jos jonkun on jotain tehtävä, olkoon se ME. Koppalakit, pipot, Ellut, Allit, myös pallit. Jos ME emme riitä, myös Sallit.

* * *

Voehan vennää tokkiisa. Juuri kun olen saanut kakarat oivaltamaan, että kaksikymppiä on satakaksikymppiä, HS tulee ja nolaa projektin.

Kakskytä onkin vain satonen.
Kyse on € / FIM – suhteesta.

Ja juuri kun olen herkutellut riittävästi OH:n ja lentomäen ristipaineilla, toinen tulee ja väittää olevansa eläkkeellä.

Kumpi?

Päätelkää ite!

* * *

Järnefeldtin Arvidin hieno kirja sisällissodasta (Radio Yle 1) loppui ja huomenna jatketaan Pakkalalla.
Joka tapauksessa hieno idea, arkisin 17.20-30, noihin kiintyy.
Tulee mieleen lapsuuden Kalle Kustaa Korkki ja Hyvää iltaa, nimeni on Cox. Pirskeles, Rantasalmella vislaillaan!
Ai jaa, ysivitonen Valintatalolla 1,479, mutta Kansankadun Kesoilillakin alle 1,50, hurraa!

* * *

Vaimon puhelin soi pari vko sitten:

Olette käynyt USA:ssa ja luottokorttia tuli käytettyä vähän reippaanlaisesti?”

Naureskelin vähän.

Puhelimeni soi tänään:
”Olette käynyt USA:ssa ja luottokorttia tuli käytettyä vähän reippaanlaisesti?”.

En naureskellut vähääkään.

Yhteensä se teki muutaman kybän.

No, rahoituslaitos oli toki sivistynyt emmekä mekään GWB:n aikhan jenkkeihin mene emmekä tule, joten ollaan nyt ilman Visaa ja leikotaan entisiä.

Olikohan se 1947 vai 1948 kun seteleitä leikottiin.

Nyt leikotaan luottokortteja ja kokeillaan, miltä tuntuu olla ilman maksuvälineitä, vaikkei ollakaan Sampo-pankin asiakkaita, heh!
Vuoroin vieraissa.

* * *

Viittaan tämän päivän bloggauksen alkuriveihin (Kainuun Korhonen Arizonan Phoenix´sta) ja heikentyneeseen turvallisuustilanteeseemme (stubismit, niinkuin Jarkko Laakso asian Iltalehdessä ilmaisee) ja leikkaan presidentin kommentin (joka on annettu, missäs muualla kuin Tukholmassa, tiettävästi ei pyjamantaskusta kuitenkaan):

”- Suomi on ulko- ja turvallisuuspoliittisissa arvioinneissaan ottanut huomioon aseellisten konfliktien mahdollisuuden. Silti Kaukasian tapahtumat vaikuttavat Suomeen, ja tilannetta täytyy pohtia ulko- ja turvallisuuspolitiikassamme. Eikä näissä keskusteluissa voida sulkea pois aseellista konfliktia omalla alueellamme, presidentti Halonen totesi.

Presidentti arveli myös, että tilanne ruokkii yhtä lailla Nato-jäsenyyttä vastustavia kuin puolustaviakin kantoja.

Halonen otti kantaa Tukholmassa myös jalkaväkimiinoihin ja rypälepommeihin, jotka ovat Georgian tilanteen vuoksi nousseet uudelleen esille.

– Tässä täytyy kysyä, mitkä ovat vaihtoehtoja. Vaihtoehdot ovat vähissä ja kalliita, presidentti Halonen huomautti.”

Taitaa olla oikea aiempi arvioni, että nyt kannattaa omistaa niiden firmojen osakkeita, joita kutsutaan ”keskilännen punaniska-teollisuudeksi”?
Ei ole salkussa, ei. Eikä tule.