Myyrät meillä on aina joukossamme

Aamun uutiset tietävät kertoa, että myyrät ovat tunkeutuneet koteihimme.
Serbiassa heitä jahdataan Karadzicsen suojelusta, Suomessa _niitä_ karkotetaan pois perheitä terrorisoimasta. Ovat, mokomat, ottamassa kotihiiren ja rotan hommia.

Katainen arvelee, että metsänomistajien voiteleminen takautuvilla verohelpotuksilla ei näytä virtuaalihenkilö Karvisen nuolemiselta vaan on maan pelastamista katastrofilta taisteltaessa suurta ja mahtavaa Karhukaista (Medvedev) vastaan, jonka Keminmaan ajatusten Tonava ensin suututti.

Voi meitä, syylliset meillä-on-aina-keskuudessamme, syyttömät virtuaalimaailmassa ja/tai rajan takana. Ruotsalaiset Wallen – Bergit ja Neuvostoliitto.

Muistetaan nyt kuitenkin, että olympialaisiaan rahoittava ja ihmisoikeuksistaan kuulu Kiinan puunostaja tämän suojatullin tarpeen aiheutti, ei pieni ja urhea Suomi.

Eikä puutulli ole Jyrki-boyn tai Jouko-kissan juttu vaan markkinaliberalismi – jonka menetelmiin nämä kauppasodat istuvat kuin nyrkki silmään ja joiden merkittävin globaali henkinen käyttövoima on puoliksi ”kateutta”: ahneus (= saituus+kateus).

Joka ei tätä usko, voi hankkia päivän HS:n puutullipaperi-version ja avata sen sivulta A4. Jos lukea ei jaksa, kannattaa edes kuva katsoa: onko kyse jokerista, jätkästä vai kunkusta – tai mikä on HS-toimituksen viesti – jää katsojan pääteltäväksi.:
”On mielettömän kaunista ajatella pientä ihmistä”, sanoo kuvakortti-Jyrki ja jatkaa….

Seuraavalla sivulla HS-politiikan esimies Antti Kokkonen (Lapista pois) jatkaa kuvakieltä: ”kuinka malttamaton korskea nulikka on, jonka tie kyllä kouluttaa, ennen pitkää pistää käymään polvillaan” (Pauli Hanhiniemi).

Luetaankohan Siilinjärvellä HS:a tai katsotaanko edes kuvat?

* * *

Koska Turussa ei tapahdu mitään ja tämä on kiistatta valtakunnan likaisin kylä, ryhdymme palaamaan kylmään ja valoisaan pohjoiseen emmekä henkisesti pysähdy ennen Jäämerta.

Lomaa on vielä pari viikkoa, joten ehtii hallitus hyvästi hallita ja kirkko saarnata ynnä hautojaan hoitaa.

* * *

Poistin eräästä muinoisesta unohtumattomasta raivonpurkauksesta (bloggaus pvm:llä xx.yy.zz) yhden kappaleen webmasterini ehdotuksesta: heti on somempi olo.

Punainen Pösö starttaa somasti siksikin kohta nuorisokapinan innoittamana kohden Auraa, Kankaanpäätä ja Lapuaa. Eikä aikaakaan, kun – JLS – se peruuttaa lakastuneiden juhannusruusujen maahan. Puhtaaseen??? kylään, puhdistautuneeseen.

Elämäni lyhyin – mutta ei lyhyimmältä tuntunut – kesälomamatka on sitten voitettu kanta ja loma voi alkaa.

* * *

Klo 14.45 matka on joutunut vasta Koskenkorvalle, jonka viinamuseo on vuoden tapaus: edeskäypä keittää tuoreet kahvit ja inhoaa poliitikkoja (myös Jäätteenmäkeä ja Mietoa).

Supsittelen, ehdottomasti: kilometri päätieltä, Kossutehtaan takana!