Mätäkuun juttuja

Aamun torstainen fakta: 95-okt 1,549/l, ei laskenut tällä viikolla. Södertäljessä sama 1,429 -> 1,419 -> 1,400, jo maanantaina, päivän mittaan noin laskien. Miksi näin? Lilius (Fortum) muutti Ruotsista Suomeen – ja optiot. Kertovat TT ja STT.

Puhuvat päät ovat taas luonamme, mutta koska katsojia on vähän – kaikki jonottavat Puuhamaahan ja Särkänniemeen (ihan totta) – vedätykset ovat poikkeuksellisen rajuja.

Hallitus esittää osittaista ja takautuvaa (vrt Risto Ryti ja sotasyylliset) verovapautta vanhusten-, lasten-, kehitysvammaisten- ja mielisairaanhoitajien palkkoihin.
Ihan fiksu hanke.

Mutta se ei ole totta, koska koko heinäkuun sossu-ministerit ovat mekkaloineet luhtasia selkään ampuen asioiden huonosta tolasta, kun samaan aikaan todelliset päättäjät ooppera/jazz/kamarimusiikeissaan sopivat, että nälkää ja kurjuutta on metsänomistajilla, ei Koukkuniemessä tai Koskelassa.

Niinpä: otetaan metsäkaupoista verot pois ja ohennetaan perus- ja jne- hoitajan veronalennusta vastaavasti.

Pääasia, että pyörät UPM/ENSO/BOTNIA jne pyörivät ja lisäarvoa syntyy. Verovapaalle puulle ja siitä tehdylle Paperille, jolle näiden eilen pohtimieni mielisairaiden kuvat painetaan, lööppeihin oikein yhteisestä sopimuksesta; sairauskertomuksiin paperia, ups, ei nyt riittänytkään, sorry!

Hus, mees pois tieltä kun Matti ja Jyrki, jälkimmäinen päivettyneenä, tässä menevät jameihin ja rigolettoihin, ja jakamaan tietoa A-studioiden hyväveleille…mitä ne hyssälät ja risikot vielä kitisee: lukekoot Laitisen kolumnin tiistain Iltalehdestä: se on veroALE nyt ja mätäkuu, nelonenkin 15v-tänään klo 10.53. Onnea! Ja punainen tupa ja (rankalaisten) perunamaa.

Hyvää torstaita, mie tästä aamu-munkille ja kahville. Kerron sitten.
Turun aamuun…

Lukemaan HS:a, jossa kuvan kanssa kerrotaan Rovastin (fem) vihkaiseen Espoossa (taas tuo outo erämaakylä!!) Veeran ja Annukan. Onnea!
Annukalla on päällään ilmiselvästi aito ja perinteen mukainen skottikiltti. On tapana sanoa, ettei sen kanssa käytetä alushousuja.

Sofi Oksasen uutukaisessa (Puhdistus, wsoy 2008) asia menee niin, että riittävän usein neuvostomafian (NKVD, KGB, FSB jne) tai sen perillisten raiskaama käyttää monia alushousuja päällekkäin.

Saamelaisten kansallispukua ei häissään kumpainenkaan lannanriuku voisi käyttää. Ehkä skottien perinneyhdistys on liberaalimpi?

Onnea anyway, cheers! Mikko Heikka (SK ja Suomen kirkko) on takananne.

* * *

Aamun iltapäivälehtien veroalennetut versiot on lusittuina (metsästä paperiksi, you know).
Siellä kerrotaan, että Turuntaudin saastuttamat vedet tulevaisuudessa puhdistetaan ”tekniseksi vedeksiNokialla päin (= ns pormestari/OBJ/tilaaja-tuottaja-pilaaja-malli, kts Raisio.fi).
Nokialta raportoidaan vinoja hymyjä ;>/ – ”tekninen vesi, joo-oo-pa”

* * *

Aasiassa maa järisee, Pohjanmaalla joet tulvivat ja odotettavissa on hellepäivä.
Turun torilla on saatavana puhdistettuja kanttarelleja ja huonoja lihiksiä, joten jatkamme ”odottamistamme” (40+4) Varissuolla päin…donitsien, kokiksen ja iltapäivälle luvattujen jäätelöjuhlien muodossa. Pianoisgolfin, Prisman ja IKEAn merkeissä (viimemainituissa pitää osata ruuvit ottaa mukaan ite, siis ihan ite)

* * *

Jouko Karvinen on täällä tänään.
Hän laittoi jo e-Timon maaherraksi ja massaliikkeen jööhön. Nyt on kaupungeissa asuvien metsänomistajien vuoro. Jo tänään heidän edellytetään kantavan omakätisesti pöllinsä harvojen vielä käynnissä olevien sellunkeittämöiden nieluun.
Takautuvasti verot maksaa Jyrki & Raimo, Matti säestää.

Fantastista”, sanoo Jouko ja nyt koko Suomen kansa saa tuta, miltä elämä Kemijärvellä maistui viime talvena.

Kannattee Karvista seurata ainakin tämän päivän ajan ja sivusilmällä huomata, miknkälainen virne häipyilee hallitus- ja Wallenberg-herrojen kasvoilla (olipa miulla kerran elokuva ”Veijarikopla Mallorcalla”, jossa pärjäsi taloustiedolla. Roiston nimi oli Wall-Enberg).

* * *

Helle-Suomen draamaa ja tragediaa, en paremmin sano.
Vaan yksi on joukosta poissa, Sven….
Siis kuka puuttuu?
Ou est la femme? Se on rapakon takana…(kts eilinen bloggaus)

Mutta siis virtuaalihenkilö Jouko Karvinen on täällä tänään.
Korostan käsitettä virtuaalihenkilö (todellinen Karvinen ehkä on lähempänä esikuvaansa, Eskon kissaa ja Oskun taistelutoveria), lasagnen ystävää.
Toivon ainakin niin. Että Suomalaiset paperitehdaspaikkakunnat (kts Jukka Virtanen, 75v ja Kymenlaakson laulu, PP Petelius) sittenkin olisivat Karviselle, siis oikealle Karviselle, kuin lasagne: ystäviä.
Syötävän hyviä…meniköhän nyt kuitenkin jotenkin väärin: hellettä jo +28C, auringonpistos? Huh hellettä, sano jänes pakkasta.

* * *

Tutkivat journalistit, huomio!

Odotan illan pääuutisiin mennessä tietoa siitä, kenen verot takautuvasti maaliskuun alusta alkaen tippuvat 50%.

Ovatko he opettajia, perushoitajia, insinöörejä vai mitä hiton esboborna? Vai onko kyseessä skitsofreeninen tilanne ja/tai harha?

Minä taidan tietää, mutta nyt on median vuoro kaivaa tämä kööri esiin.

Sitten kuvausryhmät sellutehtaiden nielun vaiheille valmiusasemiin: Suomen metsätalouden pelastajat saapuvat pöllimetsistään kesälomanvietosta. Jatkosodan ajan mottitalkoo-hengessä.

We are looking foreward to….

* * *

Mitchel (USA/kuu) kertoo, että universaalit pienet monikulttuuriset pitävät meihin telluslaisiin jatkuvasti yhteyttä.
Luukasen Rauni-Leena saa siis todistajia taakseen, koska mr M. on kävellyt kuussa.

Siitä huolimatta tänään on työhullujen päivä (24/7).

22.7. Klo 13.59.26 oli ympyrän neliöitsijöiden päivä.
Ja tänään siis mätäkuun 2.

Turkua tuli vähän kierrettyä: kaikki olivat humalassa ja mistään ei löytynyt jäätelöbaaria. Lisäksi kylä oli aika likainen.

Yksi kommentti artikkeliin ”Mätäkuun juttuja

Kommentointi on suljettu.