Yhden pääskyn kesä

Juuri sopivasti ennen EU:n lomia yksi pääsky tekee kesän. Lastenkirjailija ja -psykiatri otettiin poseen, iso Piru jäi irtaalleen ja Barroso & Sarkozy (nimi kirjoitettu oikein) voivat vetää henkeä.

Pyydän anteeksi eilistä bloggausta. Lääkärit ja poliitikot tapaavat piiloutua jargoninsa (höpötyksensä) taa: minä tein sen eilen. En halunnut suoraan loukata poliitikkoa, tein sen kieroon.

Mutta politiikastani uutinen: kannatan ruotsalaisia porvareita, jotka ovat muodostaneet protestiliikkeen FRA-lakia vastaan.

FRA on hurri-intin radiotiedustelu, joka sai Riksdagin täpärällä enemmistöllä (68 poissa!!!!) luvan kuunnella ja katsella e-liikennettäni.

Näinkö täällä sveduissa ne maailmansodat voitetaan?
Ei hitto, mie en kivilöit hurrien polkujen varteen laita, laitan ne FRA.n rattaisiin jos mahdollista.

* * *

Matkoillani asun teltassani, joka nykymuodossa tarkoittaa tutun hotelliketjun edullisia (??) ja samanlaisuudessaan ”turvallisia” lääviä.

Nyt otti ohraleipä: teltta ei toiminut.

Vastaanottovirkailija on tympeä ja puhuu aivan käsittämätöntä ruotsia, saunan lämpö on +40C, hissi on rikki ja saamme tupakoitsija-huoneen. Ilta-oluset (yht 3/2hlö) vievät käteiskassamme ja kuulen sivusta, että vastaanottovirkailija puhuu muiden suomalaisten kanssa suomea.
Oma teltta vuotaa ja saa synnit niskoileen, aamiaisen kaurapuuro on tehtävä itse: mikrossa.
Eikö se riitä, että teen puuron talvella mikrossa? Tässä matkailuteltassa sen soisi olevan kattilassa keitettynä niinkuin ketjun Simonkentän teltassa.

* * *

I ja II maailmansota alkoivat Balkanilla.

Kävisikö nyt niin, että III maailmansota ei ala sieltä. Riittäisikö suositun serbialaisen jalkapallovalmentaja-lastenkirjailija-psykiatrin päänahka?

Ongelma tosin on, että Karadzic on kansallissankari.
Mutta niinhän ne Hitler ja Stalinkin olivat. Ja Napoleon, Henrik VIII, Nero ja Caesar.
En varmuuden vuoksi, Oksasen ”Puhdistus” tuoreena mielessäni, sano suomalaisista kansallissankareista edes nimiä, levätköön Kumpujen yössä.

* * *

Lähden ”suorittamaan” viimeistä lomapäivää täällä emämaassa, Vaasojen ja Bernandottien maailmansotia voittaneessa Ruotsissa. Palaan asiaan, jos aiemmin ei tule syytä, Suomen Turusta: Juhana-herttuan, julmien piispojen, naisnoitia polttamaan tottuneen kylän torilta.
Iken ja Saukin maakunnasta, jossa maaherra vielä osataan erottaa maakuntajohtajasta (se on tarpeenkin: niin usein heidän kuuluukin olla tukkanuottasilla, valtion ja maakunnan puolesta).

Sirkasta kuuluu kummia: Nokia on riski-business nyt sielläkin.
Tärkeä matkailukeskus ja vesi kuralla: voi jehna!

* * *

Karadzicin pidätys ja RoPS:n voitto KuPS:sta jättävät kaksi odotusta. Ratko Mladic on vielä vapaana ja RoPS keskikastissa.
Kumpainenkin puute olisi korjattava!