Torstai ja kaurapuurova

Alla olevassa tämän päivän blogauksessa pohtimani viestikapulan siirto lastemme lapsille saa Lemmyn keskustellen isottelemaan.

Niin se vain on, että Jobin kirja on isottelijalta lukematta, samoin Sheldon J Kopp´in kirja (”Jos kohtaat matkallasi Buddhan, tapa hänet”).
Jälkimmäinen käsittelee edellistä (siis Kopp Jobia) vankilapsykologin 250 sukupolvea katsastavalla taidolla ja maltilla.
Siinä ei esi- tai yli-kypsä vihreä saati kokoomuslainen (esim Kanerva tai Hassi) taida pärjätä. Heillä ei ole aikaa eikä malttia pysähtyä edes sen vertaa, että ehtisivät ajatella ennenkuin ”Roope poltti sikarin, mut tyttö syömmensä”. Voi olla, että töpselistä virtansa hankkiva vihreä liike joutuu energiansäästölamppujensa kokonaiskustannuksen (kts blogauksen loppu) vielä uudelleen arvioimaan?

Keväinen päivä eilen, etelässä lunta – Kiinaa myöten – enemmän kuin siedettäisiin.

Cuba-rules on kuin entivanhasesta Ruotsista: Kustaa Vaasan pojat (Jaan Kross: Uppiniskaisuuden kronikka).

Kas näin:

”Kuuban parlamenttivaaleissa on saatu ainakin yksi yllätysvoittaja: Raul Castro. Virkaatekevä presidentti Raul on päihittänyt isoveljensä Fidel Castron 1,1 prosenttiyksiköllä.”

Radio Yle Ykkönen tarjoaa aamuyöstä Haydn´ia, Mozartia, Beethovenia. Aamuhartauden pitää Ilkka Mäkelä.

* * *

Sen verran taitoa on ehtinyt kertyä ja kokemusta minun sieluuni, että en tohdi olla tyytyväinen.

Rovaniemellä lehdet keskustelevat keskenään ja eri lehdissä kirjoittavat eri ihmiset.

He/Me – nämä kuntapoliitikot (olen joukossa) – ajattelevat, että muutkin kuin asialle vihkiytyneet kykenevät yhdistämään Roi-Press-kolumnit, Uusi Rovaniemi pääkirjoitukset ja Lapin Kansa keskustelut. Ja osaavat sirotella Lapin Radion, Eeron kahvion ja Erottajan Ollilan (=Shell) suulliset viestit muodostaen kokonaisuuden hahmon.

Tämä on sellaista keskustelua, Lapissa ja Rovaniemellä, että siinä on mieltä, mutta se ei ”kohtaa”.

Ennenpitkää vanhimmat väistyvät ja nuoremmat ottavat ruorin. Toivottavasti he tajuavat: tieto ja tavoite on sovittava ja jaettava YHDESSÄ.

* * *

Kun omat vanhempani luovuttivat ikäpolvelleni – suuret ikäluokat – maan kehitettäväksi, me otimme sen tosissamme. Kansanterveyslaki, peruskoulu, työttömyys- ja työeläke-turva, sosiaaliturva laajemminkin. Rauha, ei pelkästään neuvostoliittolaisen rauhaliikkeen, vaan myös YK:n´, EEC:n ja sittemmin EU:n keinoin.

Kun vähin alamme luovuttaa länkiä uusien sukupolvien kaulaan, ne tuntuvat olevan vastenmielisiä.

Mieluummin jotain muuta kuin heidän omien lastensa asiaa. Nopeatempoista ”kulutusta” idolseista toisiensa jälkeen, carpe diem ihan väärässä (mielestäni) sävyssä ja tarkoituksessa.

* * *

Ehdotan, että peruskoulussa luettaisiin joka asteella, lukiossa – keskiasteella myös – Jobin kirja.
Ehkä se herättäisi.

Ei uskomaan Jahveen, vaan huomaamaan edes jotain.

Palaan asiaan.

* * *

Niinkuin palaa asiaan päivän aviisikin: otsikko on liimapalkin kokoinen ja näköinen, vain pääkirjoitus vielä hiukan ynisee. Ja lukijanmielipide.

Palloliitto antaa Rovaniemelle 100 000 egeä kipurahoja.
Se on enemmän kuin minä maksan veroa, joten ihan hyvä näin.

Ei mutta: puuron keittoon! Ettei käy niinkuin Kuopiossa, jossa yliopistosairaalassa potilaïta alkaa kuolla nälkään. Savolaisittain ;>/

Clevelandissa myydään taloja 60%:n alella ja markkinat eivät koronlaskuista piittaa. Osallistumme USA-talkoisiin, edelleen.

Olemme osallistuneet sekä silloin, kun korot nousivat että silloin, kun ne laskevat.

EK:n edeskäyvän ääni on kovin vakava ja äänihuulet selvästikin jännittyneet (Radio Yle 1, klo 07 uutiset).

Nokia on lirissä Buchumissa, mutta niin ovat Noro & Co Nokiallakin.
Vuoroin vieraissa.

* * *

Diplomi-insinööri Satu Hassi haluaa vaihtaa hehkulamput e-lamppuihin ja näin säästää 55 000:n jonkun yksikön energiantuotannon verran.
Mie olen kuullut, että vaihtamalla e-lamppuihin (meillä se on tehty) ei säästetä mitään ja aiheutetaan melkoinen lisämyrkkykuormitus EU:n jätehuoltoon.
Kumpihan on oikeassa, taistolaistaustainen vihreä diplomi-insinööri vai tintintarinat-taustainen erikoislääkäri?

Ans kattoo.

* * *

Paula Risikko & al on Vanhasen Matin älyllisessä talutusnuorassa nyt jäänyt ns ”Välimäkeen” eli lukenut Kor 1 väärin (nainen vaietkoon hallituksen huoneissa):

KASTE-ohjelman saa esitellä rahvaalle vasta tänään torstaina valtioneuvoston kokouksen jälkeen.

– Tämä on vasta ministeriön esitys ja hallitus sitten päättää, perusteli ministeri Risikko.

Toimittajat utelivat, onko paperiin odotettavissa muutoksia.

– Ei ole! ärähti pohjalainen kansliapäällikkö.

Toimittajat ihmettelivät, miksei saa edes kertoa, että tällaista esitetään? Julkistaahan ministeriö omat budjettiesityksensäkin. Miksi ihmeessä infokin…?

– Jos te ette pysty noudattamaan embargoja, ei sitten enää järjestetä tällaisia infoja! jyrähti Välimäki entistä ärtyneemmin.

Moni terveyspolitiikkaa seuraava toimittaja oli odottanut nimenomaan tämän ohjelman julkistamisen yhteydessä näkevänsä, millaisia uusia linjauksia Markku Lehdon seuraaja Välimäki ministeriössä tekee. No, nyt näimme.

Kun poliitikot, korkeat virkamiehet ja toimittajat ärisevät toisillensa, ei moinen maailmaa pahemmin hetkauta. Yhtään syöpää sillä ei paranneta, eikä yhtään vaippaa vanhukselle vaihdeta.

Oleellista tässä näytelmässä on kysymys siitä, onko asioiden päättäminen siirtymässä yhä pienemmälle sisäpiirille, joka ei kaipaa median eikä kansan väliintuloa?

Tyhmempi voisi myös ihmetellä, onko pääministeri Vanhanen niin arka arvovallastaan, että ministeriöiden rakentamista linjapapereistakin kunnian kerää valtioneuvosto, ei paperin puurtanut ministeriö?

Taitaa olla niin, että kun Porissa on susia, Helsingissä kaneja ja Kemijärvellä kissoja ja koiria (Karvinen & Osku), on mediassa vahtikoirien aika ohi.
Ne – siis hallinto – tekevät sen itse! hehHoh ja voiVoi.

* * *

Olen aiemmin kertonut täällä blogissani käsitykseni TV-2:n video-testamenttiohjelmasta. Käsitykseni ei ole sama kuin lääkärikunnan vanhimman (arkkiatri Pelkonen Kauniaisista) eikä se myöskään noudata emeritus-arkkipiispan, jalkapalloa pelanneen Vikströmin kantaa.
Olen asiaa tämän jälkeen pohtinut, mutta aika hyvin on vaistoni sanelema näkemys pitänyt.
Nyt se nauliutui entistä tiukemmin. Kotimaa-lehdessä Anna-Kaisa Hermunen opponoi TV-2:n valintaa vastaan perusteilla, jotka hänen olisi pitänyt ottaa käyttöön omia ohjelmiaan tehdessään.
Ei nyt, kun hän freelancena on suurten ikäluokkien myötä siirtymässä, laillani, itse likemmäs ja likemmäs porttia ”exit”.
Hermunen on niitä ensimmäisiä, jotka demoralisoivat haastatteluohjelmia muuttaen ne talikkotouhuksi.

Totta kai takkia pitää kääntää, ja saa. Mutta peiliinkin on lupa katsoa. Myös taustapeiliin.

* * *

Olen aiemmin pariin kertaan laittanut Puskurikapasiteettiin KENO-numerot, jotka ovat kuluttaneet rahaani 50c/pv.
Nyt laitan ne uudelleen ja jätän ne muiden käytettäväksi. Mulle riitti, heh.
1, 4, 6, 9, 10, 19, 46.

Nekin rahat voi – ja tulleet voitot – käyttää viisaammin.
Tästedes.

Ilta Wagnerin seurassa, pakkasta katsellessa ja maistellessa alkaa kääntyä yöksi.
Alkuillasta olin mukana porukassa, joka laittoi Lapin tiedettä järjestykseen.
Tuli tehdyksi.

Pakkasta on -13,3 astetta.
Huomenna käy matka Suurkirkolle, Ylläkselle jne.
Sunnuntaina onkin sitten laskiaissunnuntai ja laskiaisen tarinan vuoro.

Palaan vielä hetkeksi Lemmyn ärhentelyyn tulevaisuuden puolesta. Se kuuluu hänelle! Ärhentely ja tulevaisuus. Ihmisille, ei puolueille.

Ja erityisesti hänen lapsilleen. Ei puolueiden lapsille.

Yksi kommentti artikkeliin ”Torstai ja kaurapuurova

  1. Älä sinä kuule ala kaatamaan meidän niskaan sitä jos teidän rakentama ja ylläpitämä reviirijärjestelmä ei oikein tahdo kiinnostaa. Puhumattakaan siitä ettei siihen oikein tahdo helposti päästä käsiksi jollei ole joko idoli tai ikäisekseen kypsä kokoomuslainen tai vihreä.

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.