Vanha konsti uudessa leilissä, ja kello on oikeassa!

Rovaniemen kirkon kattoa ja tornia valoineen remontoitiin vasta miljoonilla. Nyt sitten kirkon kello on lopulta oikeassa. Kaksi kertaa vuorokaudessa: klo 04.06 ja klo 16.06. Hyvä, pojat!

Alko on auki, voi voi.
(kts eilinen blogaus: ihmisiä kuolee edelleen 6/pv, > 50 000/v, pelkästään Suomessa).

Aamu lähtee somasti käyntiin ortodoksisen laulun säestyksellä. Puurokin tenaville valmistuu paremmin, kun musiikki viehättää keittäjää.
Ulkosalla -12C.
Yölllä kuu kelli selällään, puolisena ja vähenevänä.

Työhön pitäisi laittautuna (./.), puuro keittää (./.), lehti lukea (./.).

Siellä Poroaapisessa on mielenkiintoinen virhe: kuukauden vanha puheenvuoro julkistetaan uudelleen (Leena Jääskeläinen) ja tämä tietenkin nostaa itse asian tikun nenään. Mutta vähän myös missionäärinkin. Heh. Vanha viini uudessa leilssä: arvioikaa itse!

Aamuhartaus – Toivanen Tampereelta – muistelee Efesoa, Paavalia ja Itellaa.
Rauhallinen herrasmies kehoittaa joulupaastoon (15.11.-25.12.).
On nämä ortodoksien opit laillaan viisaitakin. Jäisi Anttilan sikalaankin rauha possujen kasvatukselle.
On nimittäin niin, että jos jollain tuotteella – joulukinkulla – on kysyntää, on sen tuotantokin helposti median silmätikkuna.

Eikä TV:n A-toimitus ole enää kiltti. Sen vetäjä oli usemman vuoden opettelemassa Washingtonissa. Ja sen huomaa. Hyvä Petri (tai huono?)! (Sarvanmaa).

* * *

StoraEnso yrittää toimia edelleen suurimman omistajansa tahdon jälkeen?
Suurin omistaja on Suomi. Yrittänyttä ei laiteta, vaan nyt voidaan ehkä laittaa!

Sen tahdon jälkeen on, että Lappi vaihdetaan Karjalaan, jota kuitenkaan ei sitten saada.

Pekkarinen, tuu pois sieltä, ei siellä siltarumpuja rakenneta. Tai mene Islantiin opettelemaan. Sinne minäkin menen. Ensi tilassa.

* * *

Clintonin (H.) vaalitoimiston kaappaus muistuttaa liikaa eräitä muita vastaavia. Eikö se jengi voi uskoa menestykseensä ilman panttivankidraamoja?

Ystäväkseni eilen tullut Juhani P. suree sitä, että älykkäiden ihmisten Amerikassa älyttömät käyttävät vallan ja vieläpä liki legitiimisti. Nyt tämä Clintonin perheen vahvemman osapuolen kampanja ehkä vähän haksahti. Voi että.

Kun Kosonen, Eikka nimesi Olli Rehnin erääksi EU:n parhaista ja rehelliseksi, hän samalla sitoi itsensä parhaiden ja rehellisten kööriin. Puolestani sopii näin.

Olisipa niin, että USA:ssa ja Venäjällä olisi myös sellaisia, jotka kertoisivat samalla lailla: kuka näistä on, Washingtonissa ja Moskovassa, rehellinen.

* * *

Työpaikan pikkujoulu on muuten takana nyt. Hyvähenkinen, riittävän ruokainen, sopivasti alkoholiton, ei raitis.

Nyt sitten aletaan pohtia Kansallisteatterin ohjelmistoa (9000 nettivarausta päivässä saa arvaamaan, ettei lappilaisia sinne montaa ehdi).

Vähän kuitenkin eppäilen, ettei Q-teatterin Kauppamatkustajan syntymä ole yhtään sen huonompi.

Sen puoli Töölön Q-teatterilla on, ettei se vertaudu Suomen ikoniin vaan USA:n. Se taas tarkoittaa, että alussa mainitsemani Hillaryn show ei Suomessa isommin profiloidu.

Eikä Smedsin Tuntematon USA:ssa.

* * *

Pysytään, lauantai, kanavalla.

Päivän tehtävänä on Taidemuseon taiteen viikonloppu ja sen selvittäminen, miten 1800-luvulla synnytettiin.
Tuollaiset yllättävät projektit opettavat aika lailla, joten laittakaa vaan näitä ”hulluja kysymyksiä” minulle: otan selvää.

Ja koska eilen oli se päivä, jona ei pitänyt ostaa ja kuitenkin ostimme (ainakin Alkon jonojen päässä), pitäkää tänään vähän jarrua päällä. Nauttikaa talvesta, tätähän tämä on.

Joulukuu!

* * *

Nyt on 1.12., ei 1.4., joten ottakaa seuraavat havainnot todesta.

Pekkarinen, tämä Mauri-saa-mennä ministeri, tulee Keski-Suomesta rakentamaan siltarumpua Vuotokseen, johon aikoo ilmeisesti survoa puoluepj-pääministerin kunnian (Kalevasta poimittua). Pääministeri yrittää terhentyä sanomaan ”ei käy”, mutta ei taida olla helppo nakki – Nurmijärven Matilla.

Kuntaministeri Pohjanmaalta sensijaan aikoo lopettaa Lapin läänin ja maakunnan (samaan kaivoon menee myös Kainuu ja Keski-Pohjanmaa, Oulun maakuntajohtajan vahtimaan kaivoon).
Että sellaista aluepoliittista uudistusta Mari Kiviniemi on pähkäilemässä. Verotusoikeudella, totta kai.

Sitten me, 2013 alkaen, maksamme kuntaveroa, maakuntaveroa, valtionveroa ja EU-veroa, mutta emme perintöveroa. Rahaa riittää vielä arvolisäveroon ja muutamaan muuhun pohjattomaan säkkiin.

Mutta ei siis omaisuus-, pääoma- tai perintöveroon. Veikkaan, että ensi vuosikymmenellä eri ryhmät maksavat veroa kuin tällä vuosikymmenellä. Hallitus on ryhtynyt politiikan tekoon, jota varten se kait on asetettukin.
Tätä kutsutaan demokratiaksi, muistin ollessa 3 kk.

Muistakaa äänestää! Miksi muuten?

Mie ainakin äänestän RadioYleYkkösen puolesta lauantaisin klo 15: Pääministerin haastattelutunti?
Ei, vaan sitäkin parempi: Knalli ja sateenvarjo.

Vaikea tosin sanoa, kumpi hymyilyttää lämpöisemmin (ihan PM:n henkilöstä riippumatta!).
Hamilton-Jones pääministeriksi tai pääministeri Knalliin ja sateenvarjoon Hamilton-Jones´ksi: huomaisikohan kukaan eroa?

Mainokset