Euroopassa myräkkää

Pakistanin uusi presidentti juttelee aamu-tv:ssa mustassa paidassa, soturit istuvat eturivissä ja CNN kehuu: tappajasta on tullut siviilisankari.
Kas kun eivät soita oodia ilolle, heh.

Ilmatieteen ihmiset lupaavat myräkkää, joten lennot kotio voivat viivästyä.

Scändit löytyvät kokouspaikan otelaudasta vaivoin ja ammattiliiton sivuilla on edelleen menossa kuuma taisto siitä, kuka on sammuttanut oikein.

Kaikki vakiosivut selattuani saatan todeta, että maassa ja mualimassa on juuri nyt aika rauhallista: aika ennen adventtia ja tuomiosunnuntain jälkeen on odottava.

Oikeastaan vain FT-miehet ja naiset kulkevat polkujaan. Palaan näihin Lenitan ystäviin matkalehden blogissani, mutta sen verran sanottakoon, etteivät ole filosifian tohtoreita eiväkä kanna tennissukkia jaloissaan.

Palaan tänne illalla, mutta nyt on kiirehdittävä yhdistämään tulta ja vettä: Ruotsin ja Suomen etuja EU-politiikassa (Baltic Sea ja Northern Dimension). Toinen on jo kuollut, toista ei saada syntymään. Siis todella: tuli ja vesi.

$ $ $

Hieman EU-tietoa, arvoisat lukijani:

EU:n keskeisin vuosiluku on 2013. Silloin heitetään hyvästit maataloustuille, silloin loppuvat nykymuotoiset aluetuet, silloin loppuvat brittien palautukset** ja silloin alkaa EU:n verotus.

Silloin ollaan tosissaan ympäristön ja ilmaston kanssa, ei muutosta enää jarruttaen vaan sopeutumiskeinoihin keskittyen.

Silloin solidaarisuus on voimissaan eli vain heikkoja tuetaan (ns Kataisen-Sailaksen linja jo nyt Suomessa, tuolloin koko maailmassa).

Tâhän on aikaa valmentautua: joko se tehdään EU:ssa yhteistuumin tai sitten Kiinan, Afrikan ja Etelâ-Amerikan määräämään tahtiin.

Joten, alkakaapa aklimatisoitua: early bird gets a worm.

Jos joku ei ota tuota ylläolevaa tosissaan, printatkoon tekstin ulos koneestaan ja sitten, likempänä v 2013, ottakoon tosissaan ja itkeköön, kun ei uskonut Antinpäivänaattona 2007.

Palaan asiaan yksityiskohtaisesti viikonlopun mittaan joten pysykää kanavalla.

Lopuksi yksi tärkeä tieto: meillä on kaksi takuuvarmasti rehellistä EU-poliitikkoa. Toinen on Olli Rehn ja toinen, no; kerron sitten viikonlopun mittaan (ei kuitenkaan, hän, vietä nimmareita huomenna).

* * *

Veli Ponteva (kesk) pyysi vielä erikseen muistuttamaan, että GB:n saamat EU-rahat** ovat todella syvässä köyhyydessä elävän Iso-Britannian todellista köyhäinapua, jonka he suostuvat ottamaan vastaan köyhäintukena, koska he ovat – Dianan muisto ja kuningashuone mukaaluettuna – todella köyhiä. Mutta – kts yllä – sekin loppuu 2013! Vaan loppuko samalla koko EU????

Tämä Juhana III:n ja Erik XIV:n ( & Kaarina Maununtyttären) kaupungissa syvällä empatialla ”hyväksytään” (55 miljoonaa egeä kulttuuripääkaupunkivuoteen satsaten – 2011).

Mainokset