Ilmastonmuutos

Eiliseen sisältyi iso muutos – kertookohan se ilmastosta.
Kun olin herraseurassa (Helsingin HO:n eli sotilaspitoisen tuomariston ”hiillostuksessa”) minua pyydettiin eli käskettiin vannomaan vala ja puhumaan sen velvoittamana. Miehän tein työtä käskettyä. Mutta, mutta:

ei enää sormia Raamatulle.
Mihin tämä maailma on muuttumassa ja menossa, sodoma-gomorra-rules, hei haloo!!!!

* * *

Maanantaina se tapahtui edellisen kerran. Ilmastonmuutos. Tänään se tapahtuu taas.

Vettä valuvana työhön, umpijäässä kotio.

Puhutaan pienilmastoista. Niin meilläkin. Pitkin eilis-iltaa nakeltiin siitä, onko MTV:n , TV-4:n vai YLE:n säätiedotus tämän päivän osalta oikeassa vaiko Ilmatieteen laitoksen oma sivu.
Jokaisella oli eri saarna, vaikka sama tietolähde.

Se on sitä moniarvoisuutta. J-rules (Jalonen, Jyrki, Jaana, Joukot).

Nyt kuitenkin +2C, räystäät tippuilevat niskoilleen.

* * *

Ykkösemme tänään nousutahdittaa Scarlattilla ja Haydn´lla. Niitä edeltää ja seuraa säätiedotus, mutta merenkulkijat kuulevat sen vain Radio Suomen kanavalta.

Tässä säässä ei tosin paljon kuulemista olekaan.

Eikä vakoilu”skandaalissa”, johon YLE ei näytä saaneen mukaan paperimediaa.
Kummia sivareita?!?

Kait tässä on lähdettävä Kalevaa lukemaan?

* * *

Rovaniemen kirkon tornissa oleva kello on tasaisesti 4-5 minuuttia jäljessä. Näin on ollut jo kovin pitkään ja asiasta on huomautettu myös avoimessa mediassa.

On käsittämätöntä lepsuilua tämä. Kaupungin takuulla keskeisimpiä symboleita kehdataan pitää epäkunnossa/vireessä, mutta kuitenkin näkyvillä. Verenkarvaisen risti alla: onkohan sekin väärässä?
Nyt ei enää seurakunnalla ole asiassa mitään puolustettavaa: ainoastaan korjattavaa.

Mitä siitä tulisi, jos Big Ben (korjattiin), Turun tuomiokirkon kello tai Prahan vanhan kaupungin kello alkaisivat näyttää mitä sattuu. Tai aikarauta Greenwich´ssa. Rovaniemellä on näemmä kanttia.
Laitan asian – jälleen kerran – tiedoksi asianosaisille (itsekin olen kirkkovaltuuston jäsen ja vastaan siis osaltani töpeksinnästä).
* * *

Turun piispa, Kari Mäkinen, maratonkuntoinen pukinpartainen mies, piti aamuhartauden. Hänen kollegansa, rehevä barokkiajan ruhtinas Paarma on ”hauska” vastakohta kuivakkaalle Mäkiselle.

Ihan samoin on näitä vastakkaiasetteluja muuallakin hauskoina tai ”hauskoina”: Big Tsei (Jaana/Tehy) ja kääkkä Tsei (Jalonen/Kunnallinen Työmarkinalaitos), Big Tsei (Jouko/Paperiliitto) ja kääkkä Tsei (Jouko/StoraEnso).

En vahingossakaan nimeä näitä bigBrothereita tai Sistereitä renesanssiruhtinaiksi, koska sitä he eivät ole: nyt ei eletä renesanssia, nyt eletään ilmastonmuutos-Barokkia.
Raskassoutuista, tummaa, hitaasti syvässä, tulvamittoihin kohta myrskyävässä vedessä hautuvaa.

Näissä tseiTsei-taistoissa suuri tankki ja pieni mutta ärhäkkä kärppä ottavat mittaa toisistaan, tsei-tsei-mualima, tsei-tsei-rules.

* * *

Pekkarinen ilmoittaa upottavansa Kemihaaran ja Pudasjärven haukkasuot, jonne sotketaan myös, suon silmään, vihreän liikkeen hallitus-hullutus.
Onneksi heillä, kroonperkeillä, on puoluehallitus-hullutuksen kokous viikonloppuna, että pääsevät sanomaan.

Ja tv-2:ssa keskiviikkoiltaisin oma virheä tv-sarja, Pölönen-game!
Eilisen osan perusteella sarja on HYVÄ! (pitänee pysyä kanavalla, koska toisella on samaan aikaan Sailas).

Rahoitus tähän suoterroriin tulee sikatilallinen Anttilan tänään Brysseistä hakemana: 94M€ on haussa, omaa rahaa, omille jaettuna. Sen jakoon pitää vain olla tanskalaisen suurtilallis-emännän lupa.

EEC:n vastustajat ovat tätä menoa kohta historiallista kultalumetta, kärjessä Big, mutta tällä kertaa ei Tsei.
Pääsevät ET ja Tartsa jälkiviisaiden joukkoon: mitäs me sanoimme:

Ei, ei, e e c !

On syytä huomata, että pohjoisen parlamentaarikoista hullutus-puolueiden edustajat ovat Pelkosenniemen ja Pudasjärven hukuttamassa, mutta oppositio on urheasti vastaan vailla valtaa vastustaa. Vielä.

Pelkosenniemen vastaisku on muuten jo nähty ja kuultu: kunnantalo ja -virastot, terveyskeskus ja vanhainkoti ynnä shellin baari rakennetaan Pyhätunturiin 20-40-kerroksiseksi tönöksi: ei huku.
Ylimmälle huipulle on tulossa koktail-baari, jonka nimi on KalleHIsokallio – PelastajaPelkosenniemeltä.

Tuohon nähden on enemmän kuin mielenkiintoista, että Hanko ja Kauniainen ovat hullutus-hallituksen Kiviniemen teurastuslistalla Paras-hankkeessa. Yhdessä Pirkkalan ja Janakkalan kanssa. On siellä Sipookin, heh!

Pirkkalassa on historiaa ja Suomen paras kunnanjohtaja sekä sota-lentokenttä.
Janakkalassa lasten Puuhamaa ja setelipaino-paperitehtaan rauniot.

Jos vaikka tämä hallitus vietäisiin Puuhamaahan joksikin päiväksi, niin olisiko se hyvä. Vieressä on se setelipaperitehdas. Olisi siinä viimeinkin kauhtuneelle MV2:lle touhottamista.
Oikein punoitti, virtsakivimies, Kauppakamari-puheessaan, heh! Seksiä?

Saataisiin rauhassa täällä ruohojen juurilla tehdä sitä, mitä varten meät on palkattu: parantaa lillukanvarsikylien oikeita ihmisiä.

Hoitakoot hallitus ja Sailas kabinetissa puuhailemalla sen virtuaalipuolen virtuaalirahoillaan.

Mainokset