Kuutamolla

Keskiviikkoaamuna, marraskuu -1, kolme yötä ennen Römppää, on Beethovenin vuoro.

Jos uutisista seiskalta selviän, otan venäläis-tanskalaisen ilmeen, istun alas ja se on siinä: Saint-Saëns.
Tämä muuten oli pienimuotoisen musiikin helmi, loistava alku keskiviikolle. Lisää, lisää, lisää!!!
Pitää puhua John Storgårdsille tai Lapin Kamariorkesterin hienolle intedentille Ulla-Maija Kanervalle (RSO:n ja HKO:n pliisut naiset eilisine höpötyksineen jäävät kauas mitallisijoista tähän naiseen verrattuna).
Sopisi LKO:n lisrtalle kuin lumi marraskuiselle Leville.

Ei vieläkään Novosspasskin luostarikuoroa Moskovasta, mutta kyllä mie näilläkin, Radio Yle 1 & Jungner (mies musiikkitalon montusta).

Vaikka on laskeva kuu, sekin valaisee usean päivän pimeän jälkeen aamuista herääjää. Viimeinkin ehjä yöuni, suden hetkikin tajuttomana.

Asko Oinas rähähtää maakuntalehdessä Karviselle (StoraE), kun taas uutispalstoilla UMP:n Pesonen antaa tukea Wallenbergien suurpääomalle.

Askon pitäisi tietää kun on ollut aika lailla herrojen kanssa marjassa, Järventausta myöten.

Aika mielenkiintoinen viesti tulee pohjoisesta: Paadareiden juttuja, tämä. Voi pyhä yksinkertaisuus! Yksi paliskuntakiista tarharuokintoineenko laittaa perhosensiiven iskun lailla kokonaisen jätti-kaksikon vapajamaan?
No, ei se mitään siihen verrattuna kun Raid (Mosku-Lehtinen) ja Kari Väänänen (Taivaan tulet) perustavat porotilat ensi keväänä Vuotsoon ja Kemijärvelle. Vapise, maailman metsätalous, Raid on ennenkin tehnyt herroista selvää – erityisesti jos ovat yhtä roistoja kuin Pesonen ja Karvinen.

Lähes yhtä mielenkiintoinen viesti lukee Kalevassa, sivulla 2: Markku Heikkilä on keksinyt, että Vardössä (Vuoreija) on Tsekki-Puola-tyypin tutka ollut jo 7 vuotta.
Se tutkii avaruusromua, jota Kuollan niemimaalla on yhä vain enemmän. Lentokoneita, sukellusveneitä, helikopereita ja divisioonia.

Arvatkaa, kuka korjaa potin näistä tutkaa kaipaavista romuista?
No, Investor ja Wallenberg & Al tietenkin.
Ja kaltaisensa, boforssin ja viggenin-jassin-tekijät.
Valmet, ohoi, Wihuri-tehdasta vaan pystyyn. Mihin? Kemijärven sellussa on hallitilaa! Kyllä Wihuri samaan pystyy kuin Dash. Talviaikaan yksikseenkö yskiskellen, jooo!

* * *

TEHY pitää sanansa: viimeiseen tappiin. Yleisönosastoissa se tarkoittaa tukea, ihmisten mielissä ahdistusta. Urhea joukko. Kun tunnen arkkiatrin, niin…Ja kun tunnen STTK:n, SAK:n, Akavan (Kangasniemen erityisesti), niin…

* * *

Aamun lämpötila (+1.9C) lupaa Leville enemmän kuin TEHYlle ja potilaille. STT:n uutiset eivät tunnu löytäneen mitään oikein rumaa maailmalta, joten voipi tässä vääntää radion ykköselle ja menoks.

Jotenkin Kataista näin kolleegana (pikkusikarit, 1996 EU-vaalit) symppaan. Pulipää-Reinfeldt ei tue 141:n vertaa vaan yskii Wallenbergin Investorin piikkiin, kikkarapää-Saukki on ylivoimainen pressapelissä eikä hänkään vaihda mallua cafe-cremeen. Yksin oot Sinä ihminen, kaiken keskellä yksin.
Pressa suree suurten ikäluokkien vanhusten tulevaa yksinäisyyttä seminaarin verran, oudolla lauseella: ”Ne, jotka haluavat elää vielä vanhuuteen…”. Ohhoh!

Noiden Dash-koneiden myynti EU:n ulkopuolelle on aika jännä projekti.
Kun toinen laskuteline viime lauantaina oli kesäajassa, toinen talviajassa, nyt ne kaikki siirretään samaan paikkaan kuin Suomen uudet uljaat sota-helikopterit. Siis mihin!
Sanokaapa muuta! Suomen ja Ruotsin turvaksi tietenkin! (Yksi jo nähtiin eilisaamuna Affenanmaan ilmatilassa).

Mielenrauhaa toivottelen, Pyhäinpäivän järjettömän ilmastonsaastuttelun uhallakin (miljoonat muovikynttilät haudoilla).

Eikö kukaan viherpiipertäjä-diplomi-insinööri (Tampere) tai punaniska-it-Ollila (Kauniainen, I suppose, arkkiatrin kotikylä) osaisi keksiä jotain muuta elävän tulen ympärille kuin valkean muovikuoren. Eihän kotonakaan kukaan sellaisia polta? Vain kuolleiden ruumiidemme yli?

Nyt ne lisäksi kuskataan arjen krapulassa kaikki uudelle Ranuantien varren kaatopaikalle koko Lapista, 30 € ekstrahinnalla / kuluttaja. Siihen platinakaivoksen viereen, mistä jazz-ihmisiä muuttaa Varkauteen. Voivoi.

* * *

Marimekko meni 12 millillä Mika Ihamuotilalle. Jos joku ei tiedä, Mika on Nallen jengiä (siis Kauppatorin lähellä elämäntyötä tehnyt piinkova busisness-mies).

No, jos oli Armi blondi ja kirveellä veistetty (Risto-Matti sama juttu), seuraaja black-hair suoraan Heavy-rock-maailmasta (Night-Wisch, vanhennettu painos), niin nyt saatiin brunetti bond&beautiful-kärki.

Ihmisenä Mika on mukava ja ystävällinen, joten onnea – ja Suomen julkikuvan takia: menestystä!

* * *

Kemijärven asiassa sain briiffausta, joten tarkennetaan, tarkennetaan.
Vähän sama kuin TEHYn asiassa: valtio apuun.
Mutta nyt on vähän helpompi nakki, koska kyse ei ole rahasta.
Toistaalta, kyse on rahanarvoisesta asiasta: 15 milj kuutiota pitää luvata ekstraa hakata Kemijärven ”hyväksi” ja Gutsetin käyttöön vuosikymmenen aikana.

Se voi tehdä tiukkaa Greenpeacen kanssa jos Ensolla vielä on tarkoitus Saksa rauhoittaa Lapilta. Mielleyhtymiä herää.

Toisaalta, kun Jouko Karvinen nyt on tullut riittävän tutuksi – one expression face – voin jo arvata, että aika vahva saa liike olla ja rehellinen, että pärjää. Taitavat olla Ihamuotilan kanssa samasta puusta?

Siinä pitää Ladakuskin ajaa Ladalle eikä Opelilla, selluntekijästä puhumattakaan.

Onko sitten rehellisyyttä vai oveluutta, että Kemi PK5 ja Oulu laitetaan vaakakuppiin, jos MTK ei puuta Greenpeacen laki-alueilta myy?
Ainakin rintamalinja alkaa olla selvä: Pöyry, UPM ja Gutsetti + MReal, toisella puolella Pekkarinen ja energiapuu: ei sentään.

Hyviä ötyjä!

Mainokset