Kiitos, EI!

Arvoisat markkinavoimat

Minä en kaivannut saati pyytänyt toissayönä lahjoittamaanne tuntia. Minulle riittää se, että herään kuuden maissa, minä en halua herätä suden hetkinä, koiravahdin aikaan. Tämä tuli minulle tilaamatta ja yllätyksettömästi.

Minä vihaan Teitä tämän tunnin takia monen viikon ajan.

Puolestani voisitte pitää tuntinne. Keväällä taas en haluaisi luovuttaa oppimaani tuntia pois.

Te olette, arvoisat markkinavoimat, syvältä! 6,3 miljardia tuntia tosta vaan! Haistakaa pitkä ppppppp!

Vielä enemmän Te, arvoisat markkinavoimat, joita aivan kohta saapuu Suomeen edustamaan naapurimaan pääministeri, olette haistattelun arvoisia laittaessanne laturitehtaan Kiinaan ja sellutehtaan kiinni.

Reinfeldt ei tässä paljoa marionettia enempi ole. 141 on tässä peanuts.

Mutta kuka ostaa Boforsin kanuunoita, kuka Volvoja. Kuka Saabeja, kuka Ikean huonekaluja? Niitä, joita aiotaan myydä kohta kahdeksassa tavaratalossa ympäri kokoomus-Suomea.

Voi olla, ettei moni onnikka Kemijärveltä ole juuri nyt Haaparannalle ostosmatkalle lähdössä?

Odotan mielenkiinnolla, mitä sanoo virkavapaalla oleva Lapin liiton viranhaltija (kok), joka seuraa tiiviisti tilanteita Arkadialla.

Ja jos näen Wallenbergin nimen (Härmälän syväkurkku, kun USA:aan kaupoille mentiin), muistan hyvällä vain etunimeä Rauol.

Marcus, niin Lipposen, Kekkosen & al väärti kuin ehkä olisikin (?), on paljon, paljon enempi kuin meän ikioma Herlin (EK, mies JyrkiJyrkin ja Saukin takana).

Ei riitä, että TEHYn kanssa uppuroidaan, nyt on kysessä isompi kapina. Vaikkei se koske kaikkia maan sairaita, niin se koskee koko Lapin elinvoimaa. Eikä tähän ole arkkiatreja sovittelijaksi. Kohta voi joku karjahtaa ”Karvalakit päähän ja Tukholmaan!”

* * *

Talviaikaa ja Wallenbergin töpeksintää pakoon lähdössä on väärti, Jaska, meän perreen ”setä”. Kaksi tuntia tiesi Jaska kellon olevan jäljessä siellä, mihin huomenna lennähtää. 4-6 kk on mies vaimonsa kera sinisen KELA-kortin varassa, vähän käy kateeksi.
Mutta vain vähän.
Minä viihdyn ”pillereitä kirjoittamassa” Lapissa sittenkin aika hyvin (kts toissapäivän arvonimi, jonka mainio musiikinopettaja Esa Tikkala Rovakadulta antoi. Kiitti vain elämäntyö-tunnustuksesta!)

* * *

Musorgski sopii tähän myrskyyn, joka jatkuu jo monetta päivää, Händel ei. Radio Yle 1, jatkakaa! Weberin neljällä kädellä piano saattoi työpaikan pihaan: Iiro Rantanen olisi – tai Oscar Pettersson – selvinnyt tuosta kahdellakin kädellä!

* * *

Ehkä Halonen illalla höyryradiossa suorana ratkaisee ilmaston ja myrskyn pulmat. Samoin hän ehkä on hyvällä mielellä kun Metsä-Botnian ”ystävä” Argentiina sai naispresidentin. Olisiko tuossa vihje: hra Halonen, Suomen seuraava presidentti ;>/ Nyt vain pikaisesti maistraattiin sukunimeä muuttamaan!

Voi olla, että Tarja on löytämässä ratkaisua myös TEHY-KT – työtaisteluun, koska ennen hänen haastattelutuntiaan (Radio Yle Ykkösessä alkuillasta) irtisanoutumisen lopullisuus on pitänyt yli 12 000 hoitajan päättää. Klo 16 tai 15.30 taitaa virka-aika loppua. Talvi/normaali-aikaa (siis ”puoli” viideltä kesäaikaa)!

Tuhansissa kodeissa jaakobin paini käydään viimeistään tänään.
Ei käy mitenkään kateeksi, erityisesti joukon virka”sisaria”, koska he menettävät ensimmäisinä ja varmemmin, toimenhaltijat vasta toisina.

Ne eivät tietenkään menetä (60 000), jotka eivät vielä ole laittaneet päätään vadille saati me, joilla VESsi jo on.
Mutta potilaat ovat jo alkaneet menettää.

Galluppi kertoo, että tämä on kokoomuksen petos. Minä olisin toista mieltä: tämä on poliittisen demokratian ja vaalijärjestelmän mediavetoinen petos.

Mediavetoisesti poliittisiin asemiin pyrkiviä viedään vaalien alla kuin pässiä lieassa ja tähän sitten joudutaan: hoitojärjestelmä valmistautuu tappamaan enemmän kuin media jaksaa kauhistella ja media saa verta areenalle, kaipaamaansa.

* * *

Odotan mielenkiinnolla arkkiatri Risto Pelkosen työn tulosta – niin odottaa viikonvaihteessa kokoontunut kokoomuskin: muuta neuvoa ei Kataisella joukkoineen ollut enää antaa kuin odottaa.

Pelkonen asuu Kauniaisissa, josta toistaiseksi ei tässä maassa ole paljoa hyvää saatu. Sitten saataisiin, jos Isokallion missio toteutuisi ja Kauniainen ja Pelkosenniemi yhdistettäisiin. Ehkä sellutehdaskin?

Itsellinen, omahyväinen ja täysin naapureista piittaamaton Suomen Monaco, metropoliseudun cayman-saaret.

Siitä huolimatta luotan johonkin määrään tähän Pelkoseen, Arvo Ylpön manttelinperijään. Luotan siitä huolimatta, että ”verta-kehään”-media yritti saada Jaana Pesosen olemaan luottamatta: ”Eihän se voi johtaa sovittelua, kun se halusi teät pakolla töihin”. Sanonko mitä, media! Hyi hitto!

Tsemppiä siis, Risto, Jaana & Co, tehkää 3,5-vuotinen, 19%:n diili omalla neuvotteluoikeudella!

Onhan lisäksi arkkiatrilla johdettavanaan kööri, jossa on mukana VVM:n iso pomo, työtaistelun osapuolet ja Cronbergin siunaus.

Viimemainitusta tosin ei taida isoa apua olla. Nainen hymyilee kuin tunteja myyvä ja ostava kesäaika- kapitalisti pahinta laatua, vaikka suu toista puhuisikin.

* * *

Aletaan elää tätä tunnin aiempaa pidempää päivää, odottaa lunta loppuviikolle ja myrskyn laantumista. Ja rupeamma kuuntelemaan Händel – Musorgski-duettoa, heh! Weberin säestyksellä – neljällä kädellä.

Kun alkaa tänään taas päivystyskin.