Musta lumi – arktinen vimma

Kävin illalla Arktikumissa ja katsoin tanskalaiselokuvan The Art of Crying.
Jos se on jäänyt näkemättä, on parempi, etten enempiä kirjoittele asiasta.

Lauantain piti olla vapapäivä (ei hepo hupata eik raktor rupata), mutta ei ollutkaan. 5 potilasta, festari-avaus ja Hectorin konsertti.

Joskus vielä lepään. Hyvää lauantaita!
Valmistautukaa 6,2 miljardin tunnin saamiseen – ensi yönä klo 04! Markkinavoimat lahjoittajana. Ne ottavat tunnit – korkojen kera – maaliskuussa takaisin, sanonko mitä!

Vähän samaa kuin eilen eduskunnassa: perintöverouudistus hyväksytty.
Minä en tuohon usko. Kun olen lukenut asetuksen ja perustelut, uskon. Ja maksan syntynyttä tulorahoitusaukkoa sitten muina veroina.

* * *

Kesken vastaanoton kirjeenvaihtajani ilmoittaa, että Perssonin-melkein-hakannut Ooppelikuski Lauantaiseurassa killaa MVII:sta ja sikatilallista (141-asia). Se lienee merkkinä mahdollisesti tulossa olevasta hallituskriisistä?

Uusi – punamulta – pystytettänee sitten Lipposen pääministeriydellä? Saavat hoitsutkin palkkansa! Kun ei JyrkiJyrki ja muu kokoomus nyt tunnu pystyvän, vaikka arkkiatrikin on asialla.
Edelleen lämmintä, Levillä hikoillaan erityisesti.

* * *

Kaikenmaailman mielipidejohtajat ne Lapin Kansaan kirjoittelevatkin.

Tällä kertaa Leena Jääskeläinen rähjää kulttuurista ja sen lautakunnasta asioissa, joita itse ei suostu olemaan päättämässä,vaan poistuu ennenkuin päätetään asiasta, jota ei itse osaltaan suostu ymmärtämään – erityisesti omaa vastuutaan ja tekemättömyyttään.

Kulttuuripalkintoasia tosin oli kultuurilautakunnan itse päättämä. Vainko siinä valta? Ei!

Toinen on tämä Esa Tikkala (ex kom), armoitetun teräväkynäinen oman vuokra-asuntonsa*** puolustaja ja Soshtakovitsin ystävä.

***: ”Itse asiasta kuultuna” Esa ilmoittaa asuvansa omassa asunnossaan, olen pahoillani välittämästäni väärästä tiedosta

Koko Esa Tikkalan vastine tämän blogauksen lopussa – ilman kommenttejani (jonkun pitää saada viimeinen sana jokaisessa keskustelussa)

Nyt hän höpöttelee TEHYn taistosta, jossa Räty-niminen emeritus-kunnanlääkäri, ei siis keihäänheittäjä, on asettunut nurseerajien puolelle, asiasta!
Ihmettelee tämä Rovakadun piikkiparta, ettei Liikkanen ole kirjoittanut TEHYä puoltavaa kolumnia.

Esalle tiedoksi: kolumnisti ei ole tilaustoimisto, joka kirjoittaa jonkun pyynnöstä. Kolumnisti kirjoittaa asioista, joita itse pitää kirjoittamisen arvoisina. Kryptisesti tai selkeästi.

TEHYn työtaistelu on asia, jossa Suomen lääkäriliitto – ihan eri tavoin kuin Esan oma ammattijärjestö OAJ – on aika sievästi ollut solidaarinen eikä ole lähtenyt taistoa mollaamaan, saati taistelijoita.

Onpa antanut jopa primus-inter-pareksensa (arkkiatri) sovitteluun.

Kangasniemi (OAJ:n ja AKAVAn pj, vuositulot enemmän kuin arkkiatrilla €) ei ole antanut muuta kuin inhottavia terveisiä omilleen (pätkätyöläis-opettajat jäivät ilman joululahjarahaa OAJ:n henkilökohtaisena kostona, kun kehtasivat nämä TV:ssa johtoaan mollata – aiheesta).

Esalle myös tiedoksi: potilaan hoidosta vastaa lääkäri, myös hoitajien poissaollessa. (vastaa siis lain edessä!)

* * *

Tänä iltana on vuorossa Lappi-Areena ja Heikki Harma. Onneksi Prismassa on 15%:n asiakasomistajapäivät. Pitääkin käydä ostamassa vaimolle pino pikkuhousuja.
Niitä tällä kiertueella Hectorille kerääntyy aika lailla.
Keski-ikäiset naiset – rules (joista Annalehdessä huhtikuun numerossa – 14-15, 4.4., ss 16-19 – julkkispappi Jaakko Heinimäki sanoo: paljon järkeä ja niukasti tunteita, nekin hallitsemattomia).

Lumi teki enkelin eteiseen ja Palkkasoturi ovat minun toivelistallani illalla. Sotilas-isäni eläkkeellejääntijuhlissaan laulatti Harmalla viimemainitun 1968.

* * *

Esa Tikkkalan vastine edelläolevaan häntä koskevaan blogaukseen:

Arvoisa Monineuvo!

Saavuimme Rovaniemelle nelisen tuntia sitten ja kuten lupasin puhelimessa katsoin heti, kun sain siihen tilaisuuden lauantain 27.10. 2007 blogiasi. Kun luin sen, muistin kuinka totesit eilen puhelimessa, että et lähde näitä asioita Lapin Kansassa kommentoimaan. Siitä tuli mieleeni kysymys miksi et? Olisin seuraavat kommenttini voinut lehteenkin laittaa ja voinhan niitä muuallakin julkituoda, kun itsekin olet omat näkemyksesi blogisi kautta julkiseksi tuonut. Sinut tunteville ystävilleni ne kyllä mielelläni välitän. Tulostin itselleni tallennettavaksi blogisi mainitulta päivältä.

Laitan kommenttini oikein numerojärjestykseen että osaisit ne lukea ja vielä ymmärtääkin. Kirjoitustaitoasi en epäile, sehän on harjaantunut pillerireseptien kirjoittamisessa.

1. Olen maksanut omaa asuntoamme Kristiinan kanssa yli kymmenen vuotta. Siksi minua kummastutti kun kirjoitit ”…oman vuokra-asuntonsa puolustaja…”. Vuokralla olen ollut sitä ennen. Toki mielelläni puolustan vuokralaistenkin etuja ja ymmärrän sen asumismuodon täysin, koska olen lapsuuteni, nuoruuteni ja valtaosan aikuisuuttani elänyt vuokra-asunnossa. Vuokraisäntänä en ole koskaan toiminut.

2. En ole missään tilannut keneltäkään, en edes sinulta yhtään ainoaa kolumnia. En ole koskaan kokenut siihen tarvetta ja tuskin minulle sellaista tarvetta tuleekaan. Kirjoitin 27.10.2007 Lapin Kansassa sanasta sanaan seuraavasti sen jälkeen kun olin kommentoinut Rädyn kolumnia: ”Missä ovat nyt mielipiteineen ja vaikuttamiskeinoineen yleensa aktiiviset työelämässä ja päättäjinä vaikuttavat monineuvo ylilääkäri Antti Liikkanen…”. Tein siis kysymyksen, en mitään muuta. Mitä sinä kirjoitat kolumneissasi on tietysti yksin ja vain yksin sinun asiasi. Siihen en ole halunnut enkä halua puuttua.

3. En tiedä satuitko lukemaan kirjoitustani, jonka Lapin Kansa julkaisi 21.10.2007. Kirjoitin siinä selväsanaisesti ja yksiselitteisesti kielteisen näkemykseni OAJ:n puheenjohtajan käsityksistä suhteessa TEHY:n vaatimuksiin ja ratkaisuihin. Kirjoitin mm: ”Ammattijärjestöni OAJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi taisi olla ensimmäinen, joka alkoi syyttää TEHY:n toimintaa. Opettajana tämä tuntui erittäin pahalta, leimaahan OAJ:n puheenjohtajan esiintyminen enemmän tai vähemmän koko ammattikuntaamme. Henkilökohtaiset rahalliset ansionsa Kangasniemi on hoitanut kiitettävästi haalimalla puheenjohtajuuden lisäksi muita tehtäviä.”. Sen jälkeen toin esille ne ongelmat jotka opetusalalla on yhä ratkaisematta.

4. Kun annat lopuksi ”Esalle myös tiedoksi: potilaan hoidosta vastaa lääkäri, myös hoitajien poissaollessa” (Kirjoitat tosiaan näin, luin lauseen monta kertaa!). Siihen vastaan omien sairaalakokemusteni perusteella, että minua pääosin hoitivat aina läsnäolevat tai heti saatavilla olevat hoitajat. Lääkäreitä tapasin harvoin, en edes yleensä päivittäin ja silloinkin kun tapasin he olivat usein kiireisiä. Näin asian potilaan näkökulmasta olen hoidon kokenut. Minua hoitaneista lääkäreistä minulle ei ole pahaa sanottavaa. Sinä et heihin kuitenkaan kuulu.

Rattoisaa syksyä!

Esa Tikkala
Rovaniemen kauppalalainen

P.S.
Laitan kaikille niille, joille lähetän yllä olevan kirjoitukseni, blogisi osoitteen, jotta he voivat siihen tutustua.

E.T.