Kaikki voittaa

Sammakko tuli toiseksi, Kimi voitti, nyt on lysti matkustaa kotio. Varsova on ihan tolkku paikka tulla pois ja poiketa, taksikuskit ovat mukavia, kaikki on halpaa, muttei halpahintaista.
Ilmoja on omiksi tarpeiksi ja pohdinta suuntautuu siihen, onko lunta katolla.
Kun soittelen kotio ja kuopus ei vastaa, on selitys se, ett ”mie olin katolla”. Lunta?
Ajatus on, ett nyt aletaan hommat, viikonloppu antoi levon, ei matkailua pariin viikkoon sitten.

En ole aivan varma josko antavat Kimin voittaa, Hamilton kuitenkin, ja Alonso, ovat mersu-poikia. Mutta vaimolla on Fiat, joten siis Kimi, ice-man. Sanoo Saksan TV.

Jatketaan harjoituksia ja toivotaan, ett puolalaisten oivalluskyky nyt tulee EU:n piikkiin.

* * *

Niin tässä sitten kävi, että saunassa on käyty, erinomainen lauantain tervo-ohjelman uusinta nähty ja taas ovat umlautit käytössä.

Cardisin (Käärden)rauhan tilalle on tarjolla monta tärkeämpää rauhaa. Mie vain tykästyin siihen nimenomaiseen rauhaan siksi, että sillä lopetettiin Räikkäsota (räikällä piirittäjä pelotteli Olavinlinnnan väen antautumaan).

Mutta, mutta: opiskelen 1323 alkavat rauhat uudelleen ja – Westfalenia unohtamatta – pohdiskelen koko paketin uusiksi.

Nyt, kun Puolakin on saatu oikeaan malliin, voi olla tilausta EU:n tason pohdintaan. Siinä on syytäkin pitää kieli keskellä suuta.

Kryptisen ilmaisuni tilalle toivotaan selkeämpää viestintää ja lapset ovat kotona myrtseinä: väärät tuliaiset? (Hard Rock Cafe Varsova paita ja kadulta ostettuja oikein nättejä pipoja, huppari ja suklaatia).

Nyt on sitten aikaa rauhoittua jokunen tunti ennen päivystyksen alkamista. Lippuja joulukuuta myöten on tilailtu ja almanakkaa selattu, erilaisia luentoja luvattu pitää tällä viikolla kaksi, seuraavilla viikoilla enemmän.

Esko kommentti Rovaniemen liikennevaloista on ilahduttava: mehän pysäytämme ilmastonmuutoksen?