Lehti puussa, mutta kalliisti

Suomenlahden aalloilla eilen oli kylmää, mutta tuulista, vettäkin vihmoi – koko päivän.

Kotoa raprtoitiin kesän ensimmäisestä päivästä, lehti muidenkin kuin Norokorven mielestä oli Napapiirillä tullut katselemaan kauanko vielä kestää että tulee ruska.

Eduskunnassa Lehti on kalliilla, niukin naukin. Miehenä hän on aika tiukka setä, onnea 100-vuotiaalle tänään!

Kaksi päivää puolustusvoimien promootiota opettaa huomaamaan, että viidessä vuodessa ihmiset eivät paljoa vanhetessaan muutu. Sen verran on aikaa kulunut kurssi 159:n kolmen ja puolen viikon kertausharjoituksesta.

Eivät asiatkaan ole kovin paljoa muuttuneet. Ihmiset sotavaltion huipulla ovat saaneet lisää tähtiä, leijonia sekä kunniamerkkinauhoja asunsa somistukseksi, mutta pulaa rahasta on yhtä paljon kuin meidän kurssilaisten, siis vanhusten hoidossa (ei niin paljoa määrällisesti, mutta suhteellisesti kyllä).

Kansliapäällikkö voi vaihtua hra A:sta herra R:ään, mutta mielipide ja tapa esittää se ei ole. Eli jatketaan harjoituksia!

Varusmiespalvelustaan suorittavia kutsutaan muuten tilanteen päällä ollessa joukkona miehiksi sukupuolesta riippumatta. Että se siitä tasa-arvosta. Ei tuntunut asia naisia häiritsevän, siinä joukossa.

Rautainen kunto tuntui isänmaan puolustajilla olevan: 30 kg:n varustus päällään ”miehet” menivät liki 3000 m:n vauhtia / 12 min ja hymyilivät päälle. Munkki, ärtsoppa, sinappi, sipuli, pannari ja pala vanikkaa, maiskis!

On ihmeen hyvä kotiin mennä taas: illalla saunaan.