Juhlien aika?

Eri puolilla kuulee vielä juhlittavan.

Kevään tulo on etuajassa, vappu kuukautta ennen vappua, vaalitulos poikii arveluja tulevan hallituksen lyhennetystä iästä (siis vain kuntavaalien tuloksenjulistukseen asti), kevään lapset täyttävät vuotensa…

Onnea voittajille, onnea varhennetun kevään nauttijoille (meillä toki on vielä hankikanto ja hiihtokeli), onnea Janna-miniälle (+21v), onnea 2/5-Ukolle (trio decennades), onnea Pyrrhoksille.

Tuomioja valittaa blogissaan EU-parlamentaarikkojen joutuneen ikävään välikäteen kun joutuivat sitoutumaan Berliinin julistukseen valmistelun tapahduttua heiltä pimennossa. Samaan aikaan Alexander Stubb lesottaa Bluewings-julkaisussa (lentävä matkustaja löytää lehden Finnairin bussin istuintaskusta) jo aikapäiviä tehdyssä kolumnissaan vaihtoehtoisella tekstillään tuohon Berliinin julistukseen.
Eikö MEPpien ja UM:ön välillä kulje tietoa?

Alueiden komitea Roomassa hyväksyi 23.3. oman Rooman sopimuksen julistuksensa, jota valmisteltiin kolme ja puolisataisella aluepoliitikkojoukolla puolentoista kuukauden ajan erittäin avoimesti. Jopa oma kantani (ilmastoasiat, alueiden ongelmat erityisesti pohjoisessa) ulottui julistuksen tekstiin. On ilmeisen palkitsevaa olla komitean ja EU:n pohjoisin luottamushenkilö?

Paikallinen PoroMoro on jo pitkään käynyt ristiretkeään yhtä toimitusjohtajaa ja hänen hallitustaan vastaan. Lehden linja on tullut selväksi, joten voisikohan se siirtyä seuraavaan asiaan? Jos toimittajilla on liian pienet palkat, ei sitä pitäisi korostaa käyttämällä omaa lehteä omana yleisönosastonaan?

Sama lehti iloitsee, kun muutama lappilainen rekkakuski menettää työnsä ja sen myötä kotipaikka verotuloja, kun Gutzetin miesten tavarankuljetus siirtyy VR-Gargolle, s.o. valtionyhtiön kaiken nielevään kitaan menee sekin raha.

Samalla menee yksi peruste pitää maantietä kunnossa rekkojen ajaa. Ja muiden itä-lappilaisten, jotka lupauksistaan huolimatta eivät vieläkään malta käydä ”kirkolla” halvalla junalla: he – ja toimittajat itse – ajelevat kannattavilla km-korvauksilla omilla autoillaan.